På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Strömsundshjärtat

UPPTÄCK STRÖMSUND

Föreläsning: Vinterrenskötsel

Starttid: 6 februari, 16.00. Sluttid: 6 februari 2021, kl. 17.00.

Digitalt

Författaren och arkeologen Ewa Ljungdahl inleder en rad spännande föreläsningar under kulturveckan med att föreläsa om vinterrenskötsel.

I skogarna i östra Jämtland och i Västernorrland har samebyar från Jämtland varit med renarna på vinterbete så länge någon kan minnas. Längre tillbaka fick även kusterna besök av samer och renar under vintrarna. Trots det är kunskapen om samer och renskötsel generellt små både hos lokalbefolkning och besökare. Samerna, de bor väl i fjällen? 

 

Ewa Ljungdahl fick 2018 Svenska Samernas Riksförbunds hederspris för "hennes mångåriga och ovärderliga insatser inom arkeologi och kulturhistoria, vilket starkt bidragit till att synliggöra den samiska närvaron i Jämtlands län".


Föreläsningen nås via YouTube-kanalen Kultur- och fritid, Strömsunds kommun.


Här kommer en länk att publiceras den 6 februari.

Övrig information

Kontaktinformation arrangör

Kultur- och fritidsavdelningen, Kerstin Pettersson, 0670-162 62

 

Webb:


Prisinformation

Gratis


Information om tillgänglighet

Kontakta oss

Senast ändrad/granskad: 21 januari 2021