Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Viktig information • Publicerat: kl. 14.36.44, 8 januari 2021

Även Vattudalsskolan går över till distansundervisning från och med 12 januari

Även Vattudalsskolan i Strömsund skjuter nu på skolstarten och övergår till distansundervisning från och med tisdag 12 januari. Detta efter att skolans rektor under dagen samrått med Smittskydd Jämtland Härjedalen. Eftersom beslutet kommer så sent är skolan stängd måndag 11 januari.

Enligt Smittskydd finns elever med dokumenterad covid-19 på Vattudalsskolan. Det kan även finnas ett mörkertal som inte är provtagna, inte fått provsvar eller inte har några symptom. Eftersom smittspridningen är så hög i hela Strömsunds kommun rekommenderar därför Smittskydd att Vattudalsskolan övergår till distansundervisning.


Strömsunds kommun har beslutat att skolan är helt stängd måndag 11 januari och att distansundervisning införs från tisdag morgon och till och med vecka tre.


– Eftersom beslutet kommer så sent behöver skolan ha stängt på måndag för att hinna planera för skollunch, vilka elever som av särskilda skäl ska komma till skolan och hur vi ska organisera själva distansundervisningen, säger Lars Thorin, chef för barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen.

Alla vårdnadshavare kommer att få information

Information till vårdnadshavarna är på väg ut från rektorerna på skolan. Observera att elever vars båda vårdnadshavare har samhällsviktigt arbete är välkomna till skola efter anmälan till kommunen.


Vi följer utvecklingen kontinuerligt och skickar ut information om det behövs.


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 15 januari 2021