Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Viktig information • Publicerat: kl. 09.07.22, 8 januari 2021

Information om uppskjuten skolstart, distansundervisning samt stängd förskola

Strömsunds kommun beslutade igår om åtgärder för att minska smittspridningen på tre grundskolor. Det innebär förändringar för eleverna på Centralskolan i Hoting, Kyrktåsjö skola och Fjällsjöskolan i Backe. För vissa skjuts skolstarten fram till vecka tre, för andra väntar distansundervisning till och med vecka tre.

Smittspridningen i Strömsunds kommun ökade markant under jullovet vilket drabbat både elever och personal i stor omfattning. Kommunen har därför beslutat om åtgärder på tre grundskolor. Fredag 8 januari stängs också Lindbergsbackens förskola i Strömsund för alla barn förutom de vars föräldrar har samhällsviktigt arbete och har anmält det till kommunen. Förskolan öppnar igen 12 januari, om vi inte meddelar annat.


– Då många tyvärr är sjuka i covid-19 känner vi oss tvingade att fatta beslut som inte är bra pedagogiskt, men nödvändigt för att minska smittspridningen. Vi hoppas att det här ska ge avsedd effekt och att verksamheten snart kan återgå till det normala, säger Lars Thorin, chef för barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen.

Förändringar från 11 januari

Centralskolan och Kyrktåsjö skola

  • Åk F–3: Börjar vårterminen 18 januari. Tar igen sin förlorade skoltid senare.
  • Åk 4–6 samt åk 7–9: Distansundervisning vecka två och tre.

Fjällsjöskolan

  • Åk F–6: Börjar vårterminen 18 januari. Tar igen sin förlorade skoltid senare.
  • Åk 6: Distansundervisning vecka tre.
  • Åk 7–9: Distansundervisning vecka två och tre.

Övriga grundskolor

  • Övriga grundskolor i kommunen kör som vanligt från och med måndag 11 januari, om inget oförutsett händer i helgen.

Alla vårdnadshavare kommer att få information

Alla vårdnadshavare kommer att få information om vad som gäller kommande veckor. Observera att elever vars båda vårdnadshavare har samhällsviktigt arbete är välkomna till skola och fritidshem efter anmälan till kommunen.

Vi följer utvecklingen kontinuerligt, i mitten av vecka tre gör vi en ny bedömning av läget och skickar ut information om det behövs.


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 15 januari 2021