Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Saga-Li Ehnberg Ahola och Bianca Jonsson vann den nationella tävlingen Ett gränslöst skolprojekt med sin satsning på en tipspromenad för att öka kunskapen om kvinnors hälsa. Foto: Privat

Publicerad:

Hjalmarelever vann tävlingen Ett gränslöst skolprojekt

Saga-Li Ehnberg Ahola och Bianca Jonsson har vunnit tävlingen Ett gränslöst skolprojekt som Läkare utan gränser i Sverige står bakom. Tävlingen var öppen för alla gymnasieskolor i Sverige.
– Det känns helt fantastiskt och jätteroligt, säger Bianca.

Tävlingen Ett gränslöst skolprojekt, som Läkare utan gränser i Sverige står bakom, riktar sig till alla gymnasieskolor i Sverige. Syftet är att uppmuntra eleverna att engagera sig i humanitära frågor. Varje år dör miljoner människor i humanitära kriser runt om i världen.

Imponerad jury

I går fick Saga-Li Ehnberg Ahola och Bianca Jonsson i årskurs tre på samhällsvetenskapsprogrammet reda på att de vunnit årets tävling. Deras bidrag satte fokus på att öka kunskapen om kvinnors hälsa runt om i världen.

Juryns motivering

”Saga-Li och Bianca, ni har imponerat på juryn! Ni har visat på kreativitet och framåtanda. Ni har en otrolig bredd på ert projekt och ni har verkligen lyckats nå ut på flera olika sätt. Er poster är snygg och proffsigt designad och ni lyckas inte bara med att informera – utan genom er tipsrunda även att engagera! Tack!”.

Läs hela nyheten på Hjalmar Strömerskolans webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: