Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Viktig information • Publicerat: kl. 09.37.09, 15 december 2020

Det här gäller för besök på särskilt boende under jul och nyår

Den 23 december upphör det lokala besöksförbudet på kommunens särskilda boenden. Då finns en möjlighet för anhöriga att göra besök under jul- eller nyårshelgen – men vi vädjar samtidigt till eftertanke. Den som vill göra ett besök ska förboka besöket samt följa de nationella råden för att minska risken för smittspridning.

Den 3 december införde Strömsunds kommun ett tillfälligt besöksförbud i särskilt boende, det gäller till och med 22 december. Inför jul- och nyårshelgen finns en möjlighet för anhöriga att göra besök. Men vi påminner om att de ska ske med försiktighet och eftertanke. Besöken ska förbokas och ske i enlighet med kommunens lokala besöksrestriktioner. För att minska risken för smittspridning ska besökaren även följa de nya nationella föreskrifterna.


– Julen är starkt förknippad med gemenskap med familj och släkt, och då kan ensamheten kännas extra tung. Därför känns det bra att vi under så säkra former som möjligt kan öppna upp för besök under jul- och nyårshelgen. Vi vet att det betyder mycket för de boende, säger Karin Näsmark, (S), ordförande i socialnämnden.

Vädjar om försiktighet

De skärpta nationella föreskrifterna och allmänna råden som nu gäller i hela Sverige innebär bland annat att varje individ ska begränsa sitt umgänge till en mindre krets och även minimera nya kontakter. Man ska också resa på ett smittsäkert sätt och undvika kollektivt resande och platser där det kan uppstå trängsel.


– Samtidigt som vi välkomnar anhöriga, vädjar vi också till varje besökare att vara extra eftertänksam och försiktig. Alla har ett stort personligt ansvar för att minska risken för smittspridning och det är viktigt att vi skyddar riskgrupperna i samhället, säger Gudrun Öjbrandt, chef för vård- och socialförvaltningen.

Information om strikta besöksregler och säkerhetsrutiner i särskilt boende


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte

Alla kommunens artiklar om covid-19

Hjälp oss att sprida information

Känner du någon som behöver få vår digitala information uppläst? Tipsa att de ringer 0670-164 00!

Saknar du skyltar och affischer på din arbetsplats?

Vi har gjort i ordning affischer, skyltar och illustrationer som du kan skriva ut och använda på din arbetsplats.

Här kan du hämta informationsmaterial

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 17 december 2020