Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Lär dig att bäst före-snooza inför julen

Vill du få knep kring hur du kan minska ditt matsvinn? Inför en av årets största mathelger kan du lära dig att bäst före-snooza i en ny julkampanj som Livsmedelsverket, Jordbruksverket och Naturvårdsverket står bakom.

Genom att förvara din mat i rätt temperatur samt titta, lukta och smaka innan du slänger kan du minska ditt matsvinn. Det är också huvudbudskapet i en ny kampanj som nu lanseras inför en av årets största mathelger.

Börja bäst före-snooza

Väldigt ofta kan vi äta maten trots att bäst före-datumet är passerat. Förvara maten enligt instruktionerna på förpackningen. Se till att kylskåpet är inställt på fyra grader – och lär dig att alltid bäst-före-snooza. Det innebär att titta, lukta och smaka innan du slänger maten.

Lär dig mer

Vill du veta mer om vilka knep du kan ta till för att minska ditt matsvinn? Lär dig mer om ”svinnsikt” på Livsmedelsverkets webbplats.

Livsmedelsverkets tipsar – så ökar du din ”svinnsikt”länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: