Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Illustration av virus.

Viktig information • Publicerat: | Coronaarkiv (historisk nyhet)

Tidigare löneutbetalning ska bidra till tryggare julhandel

Strömsunds kommun betalar ut decemberlönen två dagar tidigare än planerat. Med utbetalning den 21 istället för 23 december vill kommunen bidra till att sprida ut julhandeln över fler dagar och därmed minska risken för smittspridning.

Strömsunds kommun har cirka 1.400 årsarbetare, och betalar ut lön till omkring 2.600 personer varje månad. Det gör oss till kommunens största arbetsgivare.

Sprida ut julhandeln

För att försöka sprida ut den sena julhandeln över fler dagar har kommunen beslutat att betala ut decemberlönen två dagar tidigare än planerat. Med lönen på kontot den 21 istället för den 23 december vill kommunen bidra till att skapa en säkrare julhandel i både presentbutiker och matvaruaffärer under en kritisk period i coronakrisen.

 

– Vi ser hela tiden över vilka åtgärder vi kan genomföra för att minska risken för smittspridning. Med en något tidigare löneutbetalning skapar vi förutsättningar för en tryggare julhandel vilket är värdefullt både för våra företag och invånare, säger kommundirektör Anneli Svensson.


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Hjälp oss att sprida information

Känner du någon som behöver få vår digitala information uppläst? Tipsa att de ringer 0670-164 00!

Saknar du skyltar och affischer på din arbetsplats?

Vi har gjort i ordning affischer, skyltar och illustrationer som du kan skriva ut och använda på din arbetsplats.

Här kan du hämta informationsmaterial

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: