Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Illustration av virus.

Viktig information • Publicerat: kl. 11.21.00, 20 november 2020

Kommunen stänger fler lokaler för att dämpa smittspridningen

Från och med 23 november stänger återigen bibliotek, kommunala samlingslokaler, gym i kommunala lokaler samt turistinformationerna i Strömsund och Gäddede för fysiska besök. Orsaken är den ökade spridningen av covid-19. Kommunen förtydligar också sina interna restriktioner för arbetsplatser och medarbetare och går delvis över till distansundervisning för elever på Hjalmar Strömerskolan.

Sedan vecka 46 är simhallar, kommunala idrottshallar samt Allaktivitetshuset Saga och Teknikhuset i Strömsund stängda. Kommunen har beslutat att förlänga stängningen till 31 januari 2021. Dessutom stängs nu ytterligare verksamheter fram till samma datum. Detta för att begränsa smittspridningen som ökar lokalt och i riket.

Verksamheter som stänger för fysiska besök 23 november

  • Bibliotek.
  • Turistinformationerna i Strömsund och Gäddede.
  • Kommunala samlingslokaler.
  • Gym i kommunala lokaler.

Hjalmar Strömerskolan går delvis över till distansundervisning

Gymnasieskolan kommer under de närmaste veckorna att delvis övergå till undervisning på distans, för att minska risken för smittspridning både i skolan och i skolskjutsar. Information kommer att gå ut till elever och vårdnadshavare.

Undvik att besöka oss!

Med anledning av den ökande smittspridningen påminner vi invånarna att så långt det är möjligt undvika fysiska besök i våra verksamheter just nu. Vi hjälper istället till via telefon eller mejl.

Kommunen förtydligar sina interna restriktioner för arbetsplatser och medarbetare

Det är nu extra viktigt att medarbetare inte samlas i onödan, minimerar fysiska möten, håller avstånd i alla lägen och inte besöker andra kommunala arbetsplatser än sin egen om det inte är oundvikligt. Inga tjänsteresor som inte är absolut nödvändiga får ske och inte fler än två får samåka.

 

– Vi har förståelse för att besluten kan kännas tunga i en redan annorlunda vardag, men de kan inte vänta. Det är viktigt att vi snabbt får stopp på smittspridningen. Tillsammans har vi en chans, genom att varje dag göra kloka val och ta ansvar. Jag hoppas att vi inte behöver besluta om fler åtgärder, men fortsätter utvecklingen att gå åt fel håll kan vi bli tvungna, säger kommundirektör Anneli Svensson.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Hjälp oss att sprida information

Känner du någon som behöver få vår digitala information uppläst? Tipsa att de ringer 0670-164 00!

Saknar du skyltar och affischer på din arbetsplats?

Vi har gjort i ordning affischer, skyltar och illustrationer som du kan skriva ut och använda på din arbetsplats.

Här kan du hämta informationsmaterial

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 20 november 2020