Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
röd julkula

Viktig information • Publicerat: | Coronaarkiv (historisk nyhet)

Kommunen ger julgåva till medarbetare och stimulerar det lokala näringslivet

Strömsunds kommun vill i år uppmuntra sina medarbetare lite extra. Tack vare deras insatser och goda hantering har smittspridningen av covid-19 med all sannolikhet begränsats i kommunen. Därför ser vi fram emot att i år kunna dela ut en julklapp – ett presentkort på 500 kronor i samarbete med Strömsunds köpmannaförening.

Pandemin har påverkat samtliga medarbetare och stundtals medfört en hög arbetsbelastning. Trots det har de föredömligt följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ställt upp för varandra både inom arbetsgrupperna och över förvaltningsgränserna.

 

– Tack vare deras försiktighet och goda hantering har smittspridningen i kommunen med all sannolikhet begränsats. För att visa uppskattning vill Strömsunds kommun i år dela ut en julgåva för att hylla de fantastiska insatser som medarbetarna gjort under året, säger kommundirektör Anneli Svensson.

Stimulerar det lokala näringslivet

Julgåvan möjliggör dessutom att kommunen kan stimulera det lokala näringslivet, satsningen innebär att drygt 800.000 kronor kommer de lokala företagen till godo.

 

Presentkorten tar kommunen fram i samarbete med Strömsunds köpmannaförening. Företag utanför Strömsund har möjlighet att tillfälligt bli medlemmar hos köpmannaföreningen. Det gör att företag i alla kommundelar kan vara med och presentkortet blir enklare att använda även för medarbetare som inte bor i Strömsunds tätort.

 

– Våra lokala företagare är otroligt viktiga för kommunen. Därför känns det bra att även kunna visa dem uppskattning och stöttning. Det här skapar också möjlighet för våra medarbetare att handla sina julklappar lokalt, säger kommunalrådet Susanne Hansson.

Både till anställda och vikarier

Kommunen delar ut presentkortet på 500 kronor till alla anställda på Strömsunds kommun, även till visstidsanställda och vikarier som arbetat minst 100 timmar sedan 1 april 2020.

 

Mer information
Anneli Svensson, kommundirektör, 0670-161 24

Susanne Hansson, kommunalråd, 0670-161 61

Björn Amcoff, näringslivschef, 0670-169 69

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Hjälp oss att sprida information

Känner du någon som behöver få vår digitala information uppläst? Tipsa att de ringer 0670-164 00!

Saknar du skyltar och affischer på din arbetsplats?

Vi har gjort i ordning affischer, skyltar och illustrationer som du kan skriva ut och använda på din arbetsplats.

Här kan du hämta informationsmaterial

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: