På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Världskarta med röda virusar.

Viktig information • Publicerat: kl. 11.00.19, 11 november 2020

Kommunen stänger vissa kommunala lokaler för att dämpa risken för smittspridning

Pandemin är inte över. Antalet fall av covid-19 ökar och kommunen har beslutat om åtgärder för att försöka dämpa smittspridningen. Från och med 13 november stänger simhallar och kommunala idrottshallar. Från och med 11 november stänger också Allaktivitetshuset Saga och Teknikhuset i Strömsund.

Smittspridningen ökar i hela Sverige, även i vår kommun. Alla har ett ansvar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och att begränsa sina fysiska kontakter för att inte riskera att bli sjuka – oavsett om man är barn, ungdom eller vuxen. Att alltid hålla avstånd är särskilt viktigt, du kan bära på smitta utan att veta om det!

Simhallar och kommunala idrottshallar stänger

För att försöka hejda smittspridningen så tidigt som möjligt har kommunen beslutat om restriktioner. De gäller i första hand till sista november.

  • Simhallar och kommunala idrottshallar stänger för föreningsverksamhet från och med 13 november. De är sedan tidigare stängda för allmänheten. Hallarna är endast öppna för skolornas idrottslektioner.
  • Allaktivitetshuset Saga samt Teknikhuset i Strömsund stänger från och med 11 november.

”Viktigt att alla följer restriktionerna”

– Vi följer utvecklingen dag för dag och är redo att snabbt omvärdera våra beslut. Det är av mycket stor vikt att alla följer de restriktioner som gäller, det vill säga håller avstånd, stannar hemma vid symtom och undviker sociala sammankomster. Jag förstår att det kan kännas jobbigt men går utvecklingen åt fel håll är risken stor att vi måste besluta om ytterligare åtgärder, säger kommundirektör Anneli Svensson.


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Affisch Allt är inte som vanligt

Allt är inte som vanligt. Covid-19 sprids fortfarande.

Hjälp oss att sprida information

Känner du någon som behöver få vår digitala information uppläst? Tipsa att de ringer 0670-164 00!

Saknar du skyltar och affischer på din arbetsplats?

Vi har gjort i ordning affischer, skyltar och illustrationer som du kan skriva ut och använda på din arbetsplats.

Här kan du hämta informationsmaterial

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 16 november 2020