På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Världskarta med röda virusar.

Viktig information • Publicerat: kl. 16.53.28, 9 november 2020

Försiktighetsåtgärder på skola och förskola efter bekräftad smitta

Kommunens koncernledningsgrupp har efter samråd med Smittskyddet vid Region Jämtland Härjedalen beslutat om försiktighetsåtgärder på Vattudalsskolan. Kommunen har också beslutat att tillfälligt stänga en avdelning på Blomslingans förskola i Strömsund. Detta efter besked att en medarbetare på skolan och en besökare på förskolan är smittade av covid-19. Alla vårdnadshavare är informerade.

I slutet av förra veckan fick kommunen besked om att en medarbetare på Vattudalsskolan har covid-19. Ytterligare fyra personer är hemma med symtom och ska nu provtas. Den medarbetare som är dokumenterat smittad kommer att stanna hemma tills Smittskyddet vid Region Jämtland Härjedalen bedömer att hen kan återgå till arbetet.

Undervisningen fortsätter

Koncernledningsgruppen har haft extra möten för att bevaka utvecklingen. I samråd med Smittskyddet har kommunen beslutat att Vattudalsskolan ska fortsätta att erbjuda undervisning till eleverna. Grundskolan är en av kommunens samhällsviktiga verksamheter och att den håller öppet så länge det är möjligt är högt prioriterat.

Försiktighetsåtgärder på Vattudalsskolan

För att skapa en så trygg skolmiljö som möjligt och minska risken för smittspridning, anpassar skolan sin verksamhet för att eleverna ska träffa så få andra elever som möjligt. Det kan handla om att undvika grupparbeten, anpassa situationen i matsalen, flytta musikundervisningen från Gula skolan och förändra idrottsundervisningen. Personalen är flexibel och kan vidta nya åtgärder eftersom, allt i syfte att inte blanda elever med varandra.

Smittskyddet har beslutat att all personal på skolan ska provtas utifrån den testkapacitet som finns på hälsocentralen i Strömsund.

Försiktighetsåtgärder på Blomslingans förskola

Kommunen har även beslutat om försiktighetsåtgärder på Blomslingans förskola i Strömsund. Detta efter att en besökare blivit bekräftad med covid-19. En avdelning är nu stängd, den andra är öppen som vanligt eftersom varken personal eller barn träffat den smittade personen.

Var vaksam på symtom

Smittskyddet uppmanar barn, elever och personal att vara extra uppmärksamma på symtom. Stanna hemma om du har symtom och gå hem direkt om du blir sjuk under dagen. Boka provtagning via 1177.se.

Kommunen ser över restriktioner

Under veckan kommer kommunen att se över gällande råd och restriktioner och bedöma om det finns behov av nya åtgärder för att dämpa smittspridningen.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Affisch Allt är inte som vanligt

Allt är inte som vanligt. Covid-19 sprids fortfarande.

Hjälp oss att sprida information

Känner du någon som behöver få vår digitala information uppläst? Tipsa att de ringer 0670-164 00!

Saknar du skyltar och affischer på din arbetsplats?

Vi har gjort i ordning affischer, skyltar och illustrationer som du kan skriva ut och använda på din arbetsplats.

Här kan du hämta informationsmaterial

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 9 november 2020