Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Viktig information • Publicerat: | Coronaarkiv (historisk nyhet)

Kommunens stabsläge för covid-19 upphör 28 september

Eftersom smittspridningen i kommunen håller en fortsatt låg nivå och läget bedöms vara stabilt har Strömsunds kommun beslutat att stabsläget upphör och stabsfunktionen avvecklas från och med måndag 28 september. Coronarelaterade arbetsuppgifter kommer att utföras i de ordinarie verksamheterna.

Vi har haft mycket få nya fall av covid-19 i kommunen och staben har den senaste tiden arbetat i reducerad form. Verksamheterna har kunskap och bra rutiner vilket säkerställer en fortsatt god hantering. Därför är det nu naturligt att ta nästa steg och låta de coronarelaterade arbetsuppgifterna övergå till våra ordinarie verksamheter.

”Ett nytt normalläge”

Fortsatt försiktighet är dock nödvändig, pandemin är inte över. Det har bland annat rapporterats om ökad smittspridning bland unga vuxna. Kommunens bedömning är att läget är stabilt just nu, men vi är samtidigt medvetna om att det snabbt kan förändras och har beredskap för att kunna gå upp i stab igen om det skulle behövas.

 

– Vi vill understryka att beslutet att avveckla stabsfunktionen inte handlar om att blåsa ”faran över”, utan det handlar om att återgå till ett nytt normalläge, säger Anders Bergman som varit stabschef sedan funktionen startades upp i mars.

Fortsätt följa rekommendationerna

Kommunen kommer att fortsätta bevaka smittspridningen, Folkhälsomyndighetens råd och ge information till allmänheten.

 

– Pandemin är inte över. Vi måste alla på samma föredömliga sätt som tidigare fortsätta att följa expertmyndigheternas råd och hitta styrkan för att orka hålla i och hålla ut, säger Anders Bergman.


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: