Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Världskarta med röda virusar.

Viktig information • Publicerat: kl. 15.51.35, 17 september 2020

Kommunala lokaler och idrottshallar öppnar 21 september

Eftersom smittspridningen håller fortsatt låg nivå beslutade Strömsunds kommun idag att släppa på restriktionen som gällt sedan mitten av mars. Det innebär att kommunala lokaler och idrottshallar öppnar igen måndag 21 september.

Krisledningsgruppens beslut innebär att kommunala lokaler och idrottshallar nu öppnar något tidigare än först planerat. Före sommaren beslutade kommunen att restriktionen skulle ligga fast till 1 oktober.


– Eftersom smittspridningen minskat och läget nu är mer stabilt tycker vi att det är lämpligt att släppa på vissa restriktioner då vi är medvetna om att både idrott och kultur främjar folkhälsan på ett positivt sätt. Det är angeläget att skapa möjlighet för människor att vara aktiva, säger stabschefen Anders Bergman.


För att skapa en trygg och säker miljö för de som nu kommer att använda och besöka de kommunala lokalerna, understryker kommunen att det är viktigt att alla följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd och kommunens rekommendationer för respektive lokal.

Restriktionerna hävs måndag 21 september

De idrottshallar kommunen äger öppnar för föreningar som erbjuder ungdomsverksamhet och tillhör Riksidrottsförbundet. Simhallarna öppnar för vattengymnastik och rehab-träning i mindre grupper, dock inte för allmänt bad. Kommunen tillåter återigen också evenemang i kommunala lokaler.


Följande kommunala lokaler öppnar måndag 21 september

  • Folkets hus i Strömsund
  • turistinformationerna i Strömsund och Gäddede
  • kommunala idrottshallar
  • simhallar
  • Allaktivitetshuset Saga i Strömsund.

Skulle smittspridningen ta fart igen kan kommunen med kort varsel ta beslut om att återigen stänga sina hallar och lokaler.

Information om rekommendationer i kommunala lokaler

Berörda föreningar och verksamheter kommer att få information om vad som gäller vid verksamhet i de kommunala lokalerna. Den finns också samlad på kommunens webbplats.

Till samlad information om rekommendationer i kommunala lokaler och idrottshallar


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 25 november 2020