På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Utrustning för gymnastik samlad i idrottshall.

Till dig som använder kommunala lokaler, idrottshallar och simhallar

Från och med måndag 5 oktober är de kommunala idrottshallarna öppna som vanligt och simhallarna öppnar för föreningsverksamhet, men inte för allmänt bad. Alla som vistas i lokalerna ska följa råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, kommunen och eventuella specialidrottsförbund.

Information till alla föreningar

Trots att hallarna öppnar är vår rekommendation att så länge som möjligt fortsätta med aktiviteter utomhus. Vid träning inomhus, se till att sluta i tid så att hallen är tom innan nästa grupp kommer. Alla som vistas i lokalerna ska följa råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, kommunen och eventuella specialidrottsförbund.

Tänk på följande i kommunala idrottshallar:

 • Deltagare ska stanna hemma vid minsta symtom.
 • Deltagare ska byta om hemma.
 • Alla ska tvätta händerna med tvål och vatten. Om det inte finns använd handsprit.
 • Alla ska hålla avstånd till varandra.
 • Ingen publik är tillåten.
 • Föreningar anslutna till Riksidrottsförbundets specialidrottsförbund ska följa deras beslutade riktlinjer om corona.

Särskild information till föreningar som erbjuder ungdomsverksamhet

Föreningar som erbjuder ungdomsverksamhet och tillhör Riksidrottsförbundet ska följa de riktlinjer om corona som respektive specialidrottsförbund har beslutat. För att få återuppta sin verksamhet ska föreningen också läsa igenom, fylla i och skicka in blanketten om säkerhetsåtgärder. Detta för att säkerställa en så trygg verksamhet som möjligt.

Blankett om säkerhetsåtgärder för föreningar i kommunala idrottshallarPDF (pdf, 38 kB)

Mejla eller skicka blanketten med post till Magdalena Sannemo, ungdoms- och fritidskonsulent. Adresser finns i Kontakta oss-rutan.

Information om simhallarna

Sedan 21 september är simhallarna öppna för vattengymnastik och rehab-träning i mindre grupper med max 15 personer. Från och med 5 oktober öppnar de även för föreningar. Simhallarna är fortsatt stängda för allmänt bad. Följ de anvisningar som finns i lokalerna.

Restriktioner i kommunens simhallar

 • Max 15 personer får vistas samtidigt i simhallarna.
 • Max 8 personer får vistas samtidigt i omklädningsrummen.

Folkhälsomyndighetens information till idrottsföreningar länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information till arrangörer

Följ rekommendationer från Folkhälsomyndigheten samt kommunens rekommendationer om vad som gäller vid evenemang i den aktuella lokalen.

Följande gäller vid evenemang i kommunala lokaler under coronapandemin

Bokning av plats till evenemanget

 • Besökare ska boka plats till varje evenemang. Sällskap som delar hushåll får sitta tillsammans. Andra med rekommenderat avstånd.
 • Vid bokning ska besökare få information om hur evenemanget kommer att gå till. Påminn om att alla måste vara helt symtomfria för att få delta.

Begränsat antal besökare

Kommunen har begränsat antalet tillåtna personer i sina lokaler för att besökarna ska kunna hålla rekommenderat avstånd. Fråga vad som gäller vid bokning av önskad lokal.

Håll avstånd

 • Förbered vem och vilka som ska sitta var. Släpp sedan in sällskap för sällskap i lokalen och visa dem till sina platser för att undvika trängsel vid insläppet.
 • Uppmana vid utsläpp dem som sitter närmast utgångarna att gå ut först och övriga att vänta på sin tur.

Information i lokalen

 • Vid entréer och i lokaler ansvarar kommunen för att det finns väl synlig information om Folkhälsomyndighetens riktlinjer samt uppmaning om att tvätta händerna och hålla avstånd.

Hygienregler

 • Besökarna ska kunna tvätta händerna. Handsprit ska vara tillgänglig och väl synlig.
 • Erbjud ingen förtäring.

Folkhälsomyndighetens information till arrangörer av evenemang och sammankomsterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information till dig som bokar möteslokal

Kommunens lokaler på Folkets hus i Strömsund går att boka för möten sedan 21 september. Följ rekommendationer från Folkhälsomyndigheten samt kommunens rekommendationer om vad som gäller i den aktuella möteslokalen.

Följande gäller vid möten under coronapandemin

Inför mötet

 • Deltagare ska föranmäla sig till mötet. Du som mötesarrangör ska upplysa deltagarna om hur mötet kommer att gå till. Påminn om att alla måste vara helt symtomfria för att få delta.

Begränsat antal deltagare

Kommunen har begränsat antalet tillåtna personer i sina lokaler för att kunna hålla rekommenderat avstånd. Fråga vad som gäller vid bokning av önskad lokal.

Håll avstånd

 • Informera vid mötet att deltagarna ska hålla avstånd och undvika trängsel. Det är särskilt viktigt vid in- och utsläpp och under eventuell fikapaus.
 • Sällskap som delar hushåll får sitta tillsammans. Andra med rekommenderat avstånd.

Information i möteslokalen

 • Vid entréer och i lokaler ansvarar kommunen för att det finns väl synlig information om Folkhälsomyndighetens riktlinjer samt uppmaning om att tvätta händerna och hålla avstånd.

Hygienregler

 • Besökarna ska kunna tvätta händerna. Handsprit ska vara tillgänglig och väl synlig.

Informationsmaterial att använda fritt

Kommunen har tagit fram och satt upp informationsmaterial om corona. Om det saknas någonstans kan du ladda ned, skriva ut och sätta upp.

Till sida med informationsmaterial om corona att använda fritt

Kommunala lokaler öppna från och med 21 september 2020

 • Folkets hus i Strömsund
 • Turistinformationerna i Strömsund och Gäddede
 • Kommunala idrottshallar
 • Simhallar (med viss begränsning)
 • Allaktivitetshuset Saga i Strömsund

Få vår digitala information uppläst

Känner du någon som behöver få vår digitala information uppläst? Tipsa att de ringer 0670-164 00!

 

Hjälp oss att sprida vår information!

Tänk på att det kan finnas de som har svårt att hitta information i digitala kanaler. Erbjud gärna omgivningen din hjälp.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 1 oktober 2020