Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Världskarta med röda virusar.

Viktig information • Publicerat: kl. 11.02.50, 2 september 2020

Kommunen överväger öppning av kommunala lokaler

Sedan mitten av mars har kommunala lokaler i Strömsunds kommun varit stängda. Nu överväger kommunen att öppna dem igen från och med 21 september – om smittspridningen håller fortsatt låg nivå. Slutgiltigt beslut tas 17 september.

Strömsunds kommun beslutade före sommaren att kommunala lokaler ska vara stängda för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar fram till 1 oktober. Detta för att minska risken för smittspridning.

Kan öppna – om smittspridningen inte ökar

Då spridningen av covid-19 sedan en tid nu ligger på en låg och stabil nivå överväger kommunen att tidigarelägga öppningen. Detta under förutsättning att smittläget inte förvärras och att de verksamheter och föreningar som använder lokalerna följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer.


Om smittspridningen inte ökar kan följande kommunala lokaler och verksamheter i så fall öppna måndag 21 september

  • Folkets hus i Strömsund
  • turistinformationerna i Strömsund och Gäddede
  • idrottshallar
  • simhallar
  • Allaktivitetshuset Saga i Strömsund
  • kulturevenemang i kommunens lokaler.

”Redo att lätta på restriktionerna”

Idrott och kultur är viktiga verksamheter ur många aspekter, en av dem är den allmänna folkhälsan.


– Vi förstår den frustration som förekommit då vi valt att hålla våra lokaler stängda, samtidigt tar vi pandemin och dess risker på stort allvar. Då läget nu är mer stabilt är vi redo att lätta på vissa restriktioner. Det känns angeläget att möjliggöra verksamhet där människor kan ses och vara aktiva på ett tryggt och säkert sätt, säger stabschefen Anders Bergman.

Föreningar och verksamheter får information

Berörda föreningar och verksamheter kommer att få information från kommunen om vad som gäller vid evenemang, träningar och matcher. Skulle smittspridningen ta fart igen kan kommunen med kort varsel ta beslut om att återigen stänga hallar och lokaler. Den 17 september tar kommunen slutgiltigt beslut om det är möjligt att öppna som tänkt 21 september.Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 7 september 2020