Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Var med och fira Happy Pride 2–5 september

”Välkommen hem, välkommen ut” är temat på årets Östersund Staaren Pride. Festivalen kommer framför allt att vara digital vilket gör att alla kan medverka! Du kan delta genom att skicka in en videohälsning eller hissa en regnbågsflagga på den gemensamma flaggdagen 3 september.

RFSL Jämtland Härjedalen arrangerar Östersund Staaren Pride för att uppmärksamma och stärka HBTQIA-personer i länet (homosexuella, bisexuella, transpersoner, queera, intersexpersoner, asexuella). På grund av covid-19 sker årets festival 2–5 september framför allt digitalt på ostersundpride.se​.

Tema med många betydelser

Temat för årets festival är ”Välkommen hem, välkommen ut”.

– När vi kom fram till temat för Östersund Staaren Pride 2020 var det med en önskan om att befästa och stärka Pride i det Jamtska och Härjedalska. Vad som gör att man känner sig trygg, tillhörande, och hemma. ”Välkommen ut” kan såklart ha många betydelser, men de tre huvudsakliga vi direkt associerar till är dels HBTQI-aspekten av att komma ut, det härliga friluftslivet vi har i vår region och allt som handlar om isolering och pandemin, skriver arrangören.

Så kan du delta!

  • Hissa en regnbågsflagga eller något annat färgglatt på den gemensamma flaggdagen torsdag 3 september.
  • Dela med dig av en bild och tagga #färgajh i sociala medier eller mejla till ​info@ostersundpride.se​. Platstagga gärna din bild.
  • Skicka en videohälsning! ​Arrangören vill fylla sina flöden med hälsningar och budskap från länets alla hörn. Video kan kännas stolpigt och svårt, men lite räcker långt. Några korta ord, eller ett jublande ”Happy Pride”. Ämnen kan till exempel vara varför du firar pride, vilket ditt bästa trivselutflyktsmål är eller vad du associerar till när du hör ”Välkommen ut, välkommen hem”.

I år sker festivalen Östersund Staaren Pride digitalt och alla kan vara med mellan 2 och 5 september.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: