Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Händer formade som ett hjärta med solstrålar som lyser igenom.

Viktig information • Publicerat: | Coronaarkiv (historisk nyhet)

Vi hyllar arrangörer som skapar trygga evenemang i coronatider

Att hemestra, alltså semestra på hemmaplan, är en spännande möjlighet nu när vi uppmanas att tänka över vårt resande. Runt om i kommunen har arrangörer ställt om för att kunna erbjuda trygga och spännande aktiviteter i corona-tider. Det tycker vi är värt att hylla!

I sommar har vi alla ett stort ansvar att resa och röra oss i samhället med stor omtanke och försiktighet för att dämpa och fördröja smittspridningen av covid-19. Att semestra på hemmaplan känns då mer självklart.

Stor kreativitet

För att erbjuda trygga och säkra evenemang i skuggan av pandemin har arrangörer runt om i kommunen ställt om och tänkt nytt. De har gjort riskbedömningar och utfört åtgärder för att minska risken för smittspridning.


En del evenemang har därför blivit digitala, och nya har haft premiär. Arrangörernas stora kreativitet och vilja att bidra till en givande sommar i en annorlunda tid är viktiga och fina initiativ värda att lyfta – när det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst!

Hitta trygga evenemang

På kommunens webbplats har vi samlat alla evenemang som arrangörer meddelat till oss. För att du som besökare ska känna dig trygg finns tydlig information om varje evenemang och om arrangören gjort riskreducerande åtgärder enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Kom alltid ihåg det egna ansvaret!

Håll avstånd och besök aldrig ett evenemang om du känner det minsta förkylningssymtom.

Till evenemang i Strömsunds kommun

Tips för dig som hemestrar

På kommunens webbplats finns också information för dig som hemestrar och vill ha tips på utflyktsmål och aktiviteter i Strömsunds kommun. Där finns också tips på trygga fritidsaktiviteter i coronatider.

Hemestertips i Strömsunds kommun

Aktiv fritid i coronatider

Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Hjälp gärna till att sprida information om corona-viruset.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: