Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Illustration med ordet Digifritids

Rädda Barnen och Generation Pep har tagit initiativ till ett digitalt fritids – en kul och trygg plats på nätet för barn sex till tolv år.

Publicerad:

Kroppsregler och Digifritids – nyheter från Rädda Barnen och Generation Pep

Nu är det sommarlov för många. Rädda Barnen och Generation Pep vill att alla barn ska ha något roligt att göra under sin ledighet och känna sig trygga. Därför har de tillsammans skapat ett digitalt fritids som alltid är öppet. Rädda Barnen har också tagit fram informationsmaterial om kroppsregler att använda på olika anläggningar. Hjälp oss gärna att sprida det!

Under sommaren vistas många barn och unga på kommunala eller föreningsdrivna anläggningar som bad, sporthallar, friidrottsarenor, offentliga parker, lekplatser och liknande. Där är det viktigt att alla känner sig trygga och respekterade. Om du är aktiv inom föreningslivet kan du hjälpa oss att göra en viktig insats.

Sprid information om kroppsregler

Rädda Barnen uppmanar alla att sätta upp affischen om kroppsregler i alla typer av anläggningar, exempelvis på insidan av toalettdörren eller på andra lämpliga platser. Affischen ska hjälpa till att lära barn och unga om kroppslig integritet.


Om du som läser inte är ansvarig för frågan i din förening, skicka denna information vidare. Din handling kan hjälpa ett barn från att utsättas för övergrepp!

Skriv ut och sätt upp!

Skicka gärna en bild när ni hängt upp kroppsreglerna så berättar Rädda Barnen om det i sina sociala medier.

Rädda Barnens kroppsregler, svensk version Pdf, 2 MB, öppnas i nytt fönster.

Rädda Barnens kroppsregler, somalisk version Pdf, 2 MB, öppnas i nytt fönster.

Digifritids – En trygg plats öppen hela sommaren

Rädda Barnen och Generation Pep vill att alla barn ska ha något roligt att göra under sommarlovet. Därför har de tillsammans skapat ett digitalt fritids som alltid är öppet!


Digifritids är en ny hemsida för barn mellan sex och tolv år, där de kan hänga för att leka, ha kul och lära sig nya saker – men också en plats där det finns stöd för de barn som känner oro.

Till Digifritids hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: