Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Brinnande gas.

Publicerad:

​Nytt kring hantering av brandfarlig gas och aerosoler

Från 1 augusti 2020 gäller nya föreskrifter och allmänna råd om hantering av brandfarlig gas och brandfarliga aerosoler.

De nya föreskrifterna gäller hantering av brandfarlig gas och aerosolbehållare med brandfarligt innehåll. De omfattar cisterner, gasflaskor, sprejburkar, rörledningar, installationer och liknande inom industrin, i bostäder, drivmedelsstationer, butiker och andra verksamheter.

Information till dig som hanterar brandfarliga ämnen

Bestämmelserna riktar sig till dig som ska hantera, eller hanterar, brandfarlig gas eller aerosolbehållare med brandfarligt innehåll och innehåller inga produkt-, konstruktions- eller tillverkningskrav.


När den nya föreskriften träder i kraft upphör samtidigt nu gällande föreskrifter och allmänna råd helt eller delvis. Syftet med föreskriften är att hindra, förebygga och begränsa olyckor och skador på liv, hälsa, miljö eller egendom. 

Läs mer om föreskrifterna hos Räddningstjänsten Jämtlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Handbok från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap: Brandfarliga gaser och vätskor samt gasapparater i butikerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: