På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Barnfötter och teckningar

Viktig information • Publicerat: kl. 07.13.17, 26 juni 2020

Förskolor och fritidshem får skyddsutrustning

Alla förskolor och fritidshem i kommunen kommer inom kort att få två uppsättningar med skyddsutrustning. Detta för att öka tryggheten om något barn skulle få symtom för covid-19 under sin vistelse.

Samtliga förskolor och fritidshem i kommunen följer myndigheternas råd och rekommendationer för att minska smittspridningen och skapa en trygg miljö för både barn, personal och vårdnadshavare.

Andningsmask och skyddskläder

Inom kort kommer verksamheterna att få två uppsättningar med skyddsutrustning till skydd för personalen om något barn skulle insjukna med förkylningssymtom under sin vistelse. Det är fackförbundet Kommunal som nyligen har ställt krav på att det ska finnas ett skyddskit med munskydd och skyddskläder på varje förskola och fritidshem.

Går ett steg längre

Strömsunds kommun väljer dock att gå ytterligare ett steg för att skydda sin personal.

– Som arbetsgivare har vi valt att byta ut munskydden mot andningsmasker och varje enhet får två uppsättningar istället för en, säger Lars Thorin, chef för barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen.


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Världskarta med röda virusfigurer.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 4 september 2020