Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Tavla i olika färger med broderi, målning med mera.

Elever på Vattudalsskolan har skapat en Strömsundstavla med bland annat hällmålningar, Dunderklumpen, djur, natur och växter, samisk kultur och olika byggnader.

Publicerad:

Elever på Vattudalsskolan har skapat unik tavla om Strömsunds kommun

I entrén på Vattudalsskolan i Strömsund hänger numera en stor tavla som ett 20-tal elever på skolan skapat tillsammans i ämnet ”elevens val”. Tavlan är gjord i ett flertal tekniker och visar motiv från Strömsunds kommun.
– Jag tycker den är alldeles fantastisk, säger rektorn Anna Strömstedt.

Under året har ett 20-tal elever vid fem tillfällen arbetat intensivt med skapande verksamhet inom ramen för ”elevens val”. Nu är resultatet klart och deras tavla pryder sin plats i skolans entré. Eleverna har själva fått välja motiv och tekniker, och arbetet har skett i samarbete mellan ämnena slöjd och bild.


– Inspirationen kommer från en annan kommun samt att vi kände att skolan behövde en utsmyckning i entrén. Eleverna fick arbeta utifrån en plats de känner samhörighet med, men även utmärkande detaljer från vår kommun och sevärdheter finns med. Det slutade med att det blev en Strömsundstavla som innehåller bland annat hällmålningar, Dunderklumpen, djur, natur och växter, samisk kultur och olika byggnader, säger Hanna Breger, lärare i textilslöjd.

Många olika tekniker

Eleverna har använt sig av många olika tekniker som bildhuggeri, lappteknik, virkning, målning med akrylfärg och akvarell, trådslöjd och nåltovning. De har också byggt modeller i trä och gjort spiktavla. De flesta har skapat med stor energi och tyckt att det har varit roligt och givande.

Vad har eleverna lärt sig under arbetet?

– De har provat flera sätt att skapa och har lärt sig hur olika material kan kombineras och uppför sig, de har samarbetat och förhoppningsvis lärt sig mer om Strömsunds kommun. Nu tror jag att de är ganska stolta över att deras resultat är så synligt i skolan, säger Hanna Breger som arbetat med projektet tillsammans med Maria Edholm, lärare i trä- och metallslöjd och Gunilla Orädd, lärare i bild.

Imponerad rektor

Vattudalsskolans rektor, Anna Strömstedt, är imponerad över eleverna och deras arbete och visar glatt upp den vackra tavlan.

– Personligen tycker jag att den är fantastisk, en tavla som verkligen är värd att uppmärksammas. Eleverna har gjort ett bra jobb, säger hon.

 

Bilder från tavlan

Tavlan innehåller många motiv och tekniker.

Bilder från tavlan.

Fler unika kreationer på tavlan.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: