Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Viktig information • Publicerat: kl. 14.42.12, 15 juni 2020

Bästa tipsen för hemester i kommunen

I år måste vi resa och semestra med sunt för­nuft, fysisk distansering och om­tanke om våra medmänniskor. I Strömsunds kommun finns mycket spännande att göra för hela familjen. Nu har vi samlat våra bästa tips på besöksmål, aktiviteter och upplevelser, både för dig som hemestrar på hemmaplan och för dig som besöker oss.

Att semestra på hemmaplan – ta hemester – är en spännande möjlighet nu när vi uppmanas att begränsa vårt resande. Kanske är det många som i år hittar ett nytt favoritresmål i närområdet. Även för den som väljer att resa till oss har nu turistinformationerna samlat sina bästa tips på besöksmål, aktiviteter och upplevelser i Strömsunds kommun. Vad sägs om att spana efter vilda djur, gå på upptäcktsfärd i Dunderklumpens spår eller utmana familjen att hitta fem vattenfall i vår fantastiska fjällmiljö?

Till samlade hemester-tips i Strömsunds kommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Turistinformationerna har ställt om

I sommar kommer turistinformationernas personal i Strömsund och Gäddede att dyka upp vid olika sevärdheter och platser som brukar vara populära bland våra besökare.

– För att dämpa smittspridningen har våra turistinformationer varit stängda för fysiska besök sedan i mars. För att öka tillgängligheten under sommaren och få möjlighet att möta och serva våra gäster på ett tryggt sätt, kommer vi att åka runt med bil och elcykel, säger Håkan Sandberg, chef för Strömsund turism.

Nu får vi resa i Sverige igen

Från och med 13 juni häver myndigheterna den reseavrådan som gällt från april. Alla som är symtomfria får då åter resa inom Sverige men ska följa Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd som gäller från samma datum.

Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd inför sommarens resorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Innan du reser – kolla vad som gäller

Innan du reser, se till att hålla dig informerad och uppdaterad.

  • Ta reda på vad som gäller i den kommun som du ska resa till.
  • Ta del av vad som gäller om du ska bo på hotell, vandrarhem eller camping.
  • Följ och respektera regler på restauranger och caféer.

Krisinformation.se har samlat myndigheters och andra aktörers information om vilka restriktioner och rekommendationer som gäller för resor, friluftsliv, camping med mera. Bra tips inför semestern!

Sommaren under covid-19 – restriktioner och rekommendationer på krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.


Tagga med #drömhemester på Instagram

Tagga dina bästa besöksmål, upplevelser och aktiviteter med #drömhemester på Instagram så är du med i hemesterbingon och kan vinna fina priser!

 

Hemesterbingon är en del i länets gemensamma satsning för att lyfta och marknadsföra alla fantastiska platser och besöksmål. Vi är stolta över att vårt hemma är någon annans drömsemester!

Läs mer om satsningen #drömhemesterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Logga för hemester i rött och blått

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 31 augusti 2020