Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Viktig information • Publicerat: | Coronaarkiv (historisk nyhet)

Patriks Combo underhöll på kommunens särskilda boenden

Torsdagen 11 juni underhöll musiktrion Patriks Combo på fyra av kommunens särskilda boenden i Hammerdal, Hoting, Strömsund och Backe. Turnén genomfördes i samarbete med det lokala näringslivet och avslutades utanför Ica-butiken i Strömsund.
– Vi vill självklart hjälpa till att göra vardagen lite roligare för dem som har begränsade möjligheter att få besök, säger Thomas Lundström, chef på Ica Supermarket Simonsons.

Kultur- och fritidsavdelningen brukar erbjuda de särskilda boendena olika kulturaktiviteter under både höst och vår, i år har pandemin satt stopp för all sådan verksamhet.

Alternativa lösningar för kultur

För att förgylla vardagen för de boende, har medarbetarna istället försökt hitta andra alternativ. Under några veckor sände kulturskolan underhållning till äldreboendena via kommunens Youtube-kanal. Torsdagen 11 juni var det dags för nästa satsning – liveunderhållning med musiktrion Patriks Combo.


– Nu när sommaren äntligen kommit och vädret tillåter, känns det roligt att kunna erbjuda våra äldre live-underhållning. Kommunens särskilda boenden har stora, fina uteplatser där de boende på ett tryggt sätt kan hålla rekommenderat avstånd och samtidigt få frisk luft, säger kultursamordnaren Kerstin Pettersson.

Intensiv dag

Patrik Zackrisson och hans medmusiker hade en intensiv dag som började med en morgonspelning på Åshamras uteplats i Hammerdal och avslutades utanför Ica Simonsons i Strömsund på sena eftermiddagen. Patriks Combo hann även besöka Granbacken och Strömbacka i Strömsund, Älvgården i Backe och Brismarksgården i Hoting.


– Det är härligt för oss att få åka runt i Strömsunds kommun och bli så väl mottagna av publiken! I den här situationen känns det som en win-win, vi kan fortsätta förtjäna vårt levebröd och samtidigt glädja en målgrupp som är ny för oss, säger Patrik Zackrisson.

Tillsammans är vi starka

Kommunens olika verksamheter har sedan länge ett bra samarbete med det lokala näringslivet. Underhållningen på äldreboendena är ett fint exempel på hur värdefullt det är då dagen var ett samarrangemang mellan kultur- och fritidsavdelningen och Ica Supermarket Simonsons efter en idé från personalen på Granbacken. Ett fint och viktigt initiativ värt att lyfta – när det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst!


– Alla lokala företagare i kommunen är otroligt viktiga och vi är så glada över samarbetet och över den stora generositet och vilja att hjälpa till som är så påtaglig i kontakten med dem. Detta trots att vi befinner oss mitt i en kris. Tillsammans blir vi starka, säger Kerstin Pettersson.


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

 

Två personer sitter bredvid varandra.

Bernt Lindfors och Siv Johansson var två av de boende som fick möjlighet att njuta av liveunderhållning under torsdagen. ”Det var underbart! Musik är livet!”, sa Siv efter uppträdandet.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: