Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Viktig information • Publicerat: | Coronaarkiv (historisk nyhet)

Psykoterapijour – om du behöver prata om pandemins effekter för dig

Coronapandemin påvekar oss alla på olika sätt. Nu är cirka 15 legitimerade psykoterapeuter i länet redo att helt ideellt ta emot samtal från dig som bor i länet som på något sätt drabbats av covid-19 och behöver få prata om det.

Psykoterapijouren är ett samarbete mellan Region Jämtland Härjedalen och Föreningen för legitimerade psykoterapeuter i Jämtlands län. Psykoterapeuterna arbetar ideellt några timmar på vardagskvällarna.

Anonymt, gratis och med full sekretess

Ditt samtal kopplas via regionens växelnummer 063-15 30 00 direkt till tjänstgörande psykoterapeut. När växeln svarar ska du fråga efter psykoterapijouren så kommer du rätt. Jouren bemannas fram till den sista juni i en första omgång, och telefontiden är klockan 18.00–20.00 på vardagar.

Vem kan ringa?

Målgruppen är invånare i Jämtlands län som på något sätt drabbats av corona och behöver prata med någon om detta. Ingen dokumentation eller journalföring kommer att ske, och du kan få vara helt anonym om du så önskar. Även den psykoterapeut som du pratar med är anonym. Det du kan få hjälp med är råd och stöd kring psykiskt mående. Du kan inte få svar på frågor om smittskydd eller prognoser med mera.


Samtalet är kostnadsfritt, förutom eventuell uppringningskostnad via ditt telefonbolag.

Till kommunens samlade information kring omsorg, hjälp och oro


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: