På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Viktig information • Publicerat: kl. 09.21.01, 27 maj 2020

Besöksplatser möjliggör utomhusbesök vid äldreboenden

Det är fortfarande besöksförbud i kommunens äldreboenden. Nu gör kommunen i ordning besöksplatser i utemiljön vid varje boende för att vårdtagare och anhöriga ska få möjlighet att mötas men ändå följa rekommendationerna om avstånd.

Regeringens beslut om besöksförbud i äldreboenden gäller till och med sista juni. Syftet är att skydda de sköraste personerna i riskgruppen äldre. Förbudet kan givetvis upplevas svårt då det inte går att ses som vanligt.

En ny möjlighet – men besöksförbudet gäller fortfarande

Nu gör kommunen i ordning besöksplatser i utemiljön vid varje boende. Det gör vi för att vårdtagare och anhöriga ska få stöd i att kunna mötas ”på riktigt” men fortfarande hålla de rekommendationer som finns om avstånd.

De nya besöksplatserna innebär inget generellt undantag från besöksförbudet.

Besök måste förbokas

Alla utomhusbesök måste bokas i förväg genom kontakt med enhetschefen för det aktuella boendet. Det går att nå enhetscheferna måndag till fredag.


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 27 maj 2020