Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Viktig information • Publicerat:

Besöksplatser möjliggör utomhusbesök vid äldreboenden

Det är fortfarande besöksförbud i kommunens äldreboenden. Nu gör kommunen i ordning besöksplatser i utemiljön vid varje boende för att vårdtagare och anhöriga ska få möjlighet att mötas men ändå följa rekommendationerna om avstånd.

Regeringens beslut om besöksförbud i äldreboenden gäller till och med sista juni. Syftet är att skydda de sköraste personerna i riskgruppen äldre. Förbudet kan givetvis upplevas svårt då det inte går att ses som vanligt.

En ny möjlighet – men besöksförbudet gäller fortfarande

Nu gör kommunen i ordning besöksplatser i utemiljön vid varje boende. Det gör vi för att vårdtagare och anhöriga ska få stöd i att kunna mötas ”på riktigt” men fortfarande hålla de rekommendationer som finns om avstånd.

De nya besöksplatserna innebär inget generellt undantag från besöksförbudet.

Besök måste förbokas

Alla utomhusbesök måste bokas i förväg genom kontakt med enhetschefen för det aktuella boendet. Det går att nå enhetscheferna måndag till fredag.


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: