På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Viktig information • Publicerat: kl. 09.00.39, 29 maj 2020

Stöd till företag som behöver anlita hjälp av ekonom

Region Jämtland Härjedalen erbjuder nu ett tisbegränsat stöd för små och medelstora företag. Stödet kan användas för köp av extern tjänst som tillför företaget ekonomisk expertkompetens. Maximalt stödbelopp är 8.000 kronor och stödet går att söka fram till 25 juni 2020.

Du kan få ersättning för kostnader vid köp av extern tjänst som tillför företaget ekonomisk expertkompetens. Tjänsten ska utföras av auktoriserade revisorer och legitimerade redovisningskonsulter.

Stödets syfte är att ge företag möjlighet att anlita extern ekonomisk kompetens av strategisk karaktär som:

  • Framtagande av likviditets- och resultatbudget.
  • Framtagande av kortsiktig åtgärdsplan för att undvika framtida obeståndssituation.
  • Konsultation och stöd vid ansökning av statliga stödåtgärder kopplade till coronapandemin.
  • Framtagande av affärsstrategi för tiden efter coronapandemin.

Du kan inte få stöd för köp av tjänst för normala driftskostnader, kostnader som löpande eller periodiskt återkommande (exempelvis bokföring) eller upprättande av bokslut. Ett enskilt företag kan få maximalt 8.000 kronor i stöd. Sista dag för ansökan är 25 juni 2020.

Vem kan söka?

Företag med fast arbetsställe i Jämtlands län som har upp till 20 anställda (per 1 januari 2020) och som har drabbats av minskad omsättning med risk för likviditetsproblem som en direkt effekt av coronapandemin. Svårigheterna ska ha uppstått av denna orsak som är utom företagets kontroll.


Företaget ska bedriva verksamhet på marknadsmässiga villkor och ha gjort minst ett bokslut. Stöd lämnas inte till hobbyverksamhet. Stöd lämnas heller inte till företag verksamma inom fiske, fiskeförädling eller primärproduktion av jordbruksprodukter.


Företaget får inte vara på obestånd, det vill säga sakna förmåga att betala sina skulder och att denna förmåga inte endast är tillfällig.

Till Region Jämtland Härjedalens information om hur du söker företagsstödlänk till annan webbplats

Kommunens näringslivs- och utvecklingsenhet

Har du frågor om företagande och näringsliv kan du även kontakta kommunens enhet för näringsliv och utveckling. Personalen är tillgänglig för att svara på frågor och kan lotsa företag till rätt part i olika ärenden.

Kommunens näringslivs- och utvecklingsenhetlänk till annan webbplats


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 29 maj 2020