Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Barn som hoppar.

”Vi i Frostviken vill gärna bidra med lite levnadsglädje och pepp till resten av Strömsunds kommun. Det finns hopp”. Det säger elever och personal på skolorna i Frostviken som under 30 dagar deltagit i en rörelseutmaning.

Viktig information • Publicerat: | Coronaarkiv (historisk nyhet)

Rörelseutmaning bidrar till hälsa och glädje i corona-tider

”Hopp, hoppa, hoppas! Det finns hopp!” Det glada och inspirerande budskapet kommer från skolorna i Frostviken som under vårvintern genomfört utmaningen ”30 x 30” i samarbete med tre lokala idrottsföreningar. Satsningen har peppat både elever och personal att röra på sig och stärka sin hälsa i corona-tider.

Under 30 dagar har elever och personal på Jormskolan och Frostviksskolan genomfört rörelseutmaningen ”30 x 30”. I samarbete med Jormvattnets IF, Gäddede SK och Frostvikens FF har utmaningen varit att under 30 dagar röra sig utomhus minst 30 minuter om dagen. Föreningarna har även utanför skoltid genomfört olika satsningar för att stötta barnen och ungdomarna med olika aktiviteter. Allt för att bidra till bättre hälsa under corona-pandemin. Ett fint och viktigt initiativ värt att lyfta, när det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst!

Många olika aktiviteter

– Vi började då snön fortfarande låg tjock på marken och eleverna gjorde allt från att åka slalom- och längdskidor, till att göra fjällturer och fiska. Vi fortsatte sedan in i vårvintervädret, där vi fick rapporter om cykelturer, hundpromenader och studsmattehoppning, säger Ulrica Tackerudh, lärare och processledare på Frostviksskolan.

Stärka måendet och hälsan

För skolorna har satsningen varit en naturlig del i det pågående värdegrundsarbetet ”Hopp, hoppa, hoppas”. Målet med det är att stärka elevernas mående både psykiskt och fysiskt för en bättre möjlighet till inlärning. Genom god kost, bra sömn, social gemenskap och rörelse (”hoppa”), och genom inre motivation, målsättningar och tro på sin egen förmåga (”hoppas”), skapas tro på, förutsättningar för och inriktning mot att ”det finns hopp!”.


– I tider då sjukdom och minskade fysiska kontakter blir ytterst påtagligt, både för oss vuxna och för barnen, känns det oerhört viktigt att få hitta vägar att verka för hälsa och gemensamma mål. Att få se iver och glädje i deras ögon, där det tidigare fanns oro, gör att vi tar oss an även morgondagen med tillförsikt, säger Ulrica Tackerudh.

”Det finns hopp!”

I början av maj var skolorna i mål med sin utmaning, och nu väntar de med spänning på belöningen som idrottsföreningarna utlovat till alla som deltagit.

– Vi i Frostviken vill gärna bidra med lite levnadsglädje och pepp till resten av Strömsunds kommun. Det har varit 30 fantastiska dagar, och ett fint samarbete med idrottsföreningarna. Det finns hopp, säger Ulrica Tackerudh.Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Logga

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: