Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Viktig information • Publicerat: | Coronaarkiv (historisk nyhet)

Vi har kulmen framför oss – tack för att du fortsätter hålla i och hålla ut!

Vi står inför en långhelg, och flera högtider och firanden av olika slag ligger framför oss. Det ska vi givetvis njuta av – men vi måste samtidigt komma ihåg att högtiderna måste bli annorlunda i år. Under slutet av maj beräknar Smittskyddet på regionen att vi närmar oss kulmen när det gäller antal smittade av coronaviruset i länet. Därför är det nu viktigare än någonsin att vi alla fortsätter att följa myndigheternas rekommendationer.

Träden börjar så smått skifta i grönt, och vi går mot en efterlängtad tid med varmare väder som ger oss föraningar om sommaren som snart är här. Vi går också mot en tid då vi ofta brukar träffa släkt och vänner i samband med både skolavslutning och studentfirande. I år behöver vi tänka till lite extra. Visst ska vi fira, men firandet måste bli annorlunda.

Kulmen är ännu framför oss

Under slutet av maj beräknar Smittskyddet på regionen att vi närmar oss kulmen när det gäller antalet smittade av coronaviruset i länet. Därför måste vi nu alla hjälpas åt och fortsätta följa myndigheternas rekommendationer och tänka på den fysiska distanseringen och att inte göra onödiga resor.

Uppmaning från landshövdingen

”Nu gäller det att påminna varandra om att fortsätta följa de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger oss. Pandemin kommer inte att vara för evigt. Det vi nu tvingas försaka kan vi ta igen senare men konsekvenserna av en större smittspridning kan aldrig göras ogjorda”.


Så skriver landshövding Jöran Hägglund, länets polismästare Erik Bakkman och regiondirektör Hans Svensson i en artikel. Läs hela texten på länsstyrelsens webbplats och kom ihåg: Tillsammans kan vi ta oss igenom detta, men vi måste alla göra vår del. Tack för din insats!

Till artikeln ”Corona tar inte ledigt” på länsstyrelsens webbplats


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: