På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Viktig information • Publicerat: kl. 12.00.11, 22 maj 2020

Råd inför avslutandet av Ramadan

Ramadan närmar sig sitt slut och fastan avslutas med högtiden id al-fitr (kallas också bayram) som firas under tre dagar, i år med start 24 eller 25 maj. Tänk på att det är viktigt att fortsätta följa Folkhälsomyndigheternas råd under firandet.

Med anledning av coronapandemin kommer firandet av Ramadan att se annorlunda ut våren 2020. Myndigheten för stöd till trossamfund uppmanar medlemmarna i de olika trossamfunden att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer vilket betyder att de flesta endast kommer att fira högtiden med de personer som finns inom hushållet.

Läs mer om informationen som Myndigheten för stöd till trossamfund har tagit fram kring Ramadan och id al-fitrlänk till annan webbplats

Folkhälsomyndighetens råd under högtider

Vid alla högtider är det viktigt att följa Folkhälsomyndigheten råd för att bromsa smittan. Fira gärna, men tänk på att firandet i år måste se annorlunda ut.

  • Undvik stora firanden och kalas – även dop och bröllop.
  • Undvik resande om det inte är absolut nödvändigt.
  • Stanna hemma, även om du bara är lite förkyld.
  • Tvätta händerna ofta, med två och vatten – minst 20 sekunder.
  • Håll avstånd till andra, både inomhus och utomhus.
  • Är du äldre än 70 – undvik sociala kontakter och platser där människor samlas. Är du under 70? Besök inte äldre vänner och släktingar.


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 3 juni 2020