Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Byggnad i kartong: Kommunhuset

Under läsåret har årskurs fem på Bredgårdsskolan i Strömsund arbetat med ett tekniktema där de bland annat byggt i kartong. Så här fint blev kommunhuset i Strömsund.

Publicerad:

Byggnader i kartong – kreativt tema för femmorna på Bredgårdsskolan

Under läsåret har eleverna i årskurs fem på Bredgårdsskolan i Strömsund arbetat med temat ”samhälle” med fokus på hus och byggnader i ämnet teknik. Utifrån fotografier har de bland annat gjort egna ritningar och byggt i kartong.
– Det här har varit ett kul, roligt och intressant arbetssätt där vi fått ta mycket eget ansvar, säger några av eleverna.

Arbetet i skolorna fortsätter som vanligt under corona-pandemin. Ett trevligt inslag på Bredgårdsskolan har varit femmornas projekt där eleverna byggt egna hus i kartong.

Många olika ämnen

– Det har inte bara handlat om teknik utan en hel del andra ämnen också, som exempelvis samhällskunskap, bild, matte, fysik och inte minst samarbete! Tidigare har vi också arbetat med ”broar” och hållbara konstruktioner och nu tog vi det vidare till att bygga modeller av hus från vårt eget samhälle, säger läraren Maria Hammarström.

Fotograferat byggnader

Eleverna fick börja med att gå ut och titta på hur det ser ut i Strömsunds samhälle. Sedan fick de i små grupper själva bestämma vilka byggnader de ville arbeta vidare med. De fotograferade sina valda objekt och utifrån fotografierna har de gjort ritningar som de sedan använt när de byggt i kartong. De har också använt plast, papper, piprensare och plastnät och har fått öva på elektriska kopplingar för att till exempel få ljus i fönstren.

Så tycker eleverna om projektet

– Det här har varit ett kul, roligt och intressant arbetssätt där vi fått ta mycket eget ansvar. Det har varit kul för att vi själva har fått bestämma vilka byggnader vi ska bygga och hur vi ska bygga. Något som var lite svårt var att få till en ritning som var enkel att följa och att göra små detaljer i kartong som till exempel fönstren. Det här är något vi gärna skulle vilja göra igen!

Titta på elevernas fina byggnader

Byggnad i kartong: Älgen i Strömsund

Älgen längs E45 i Strömsund.

Byggnad i kartong: Sportringen

Sportringen.

Byggnad i kartong: Ströms kyrka

Ströms kyrka.

Byggnad i kartong: Bredgård

Gamla Bredgård.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: