På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Viktig information • Publicerat: kl. 16.00.06, 15 maj 2020

Jamtli öppna förskola på Ströms hembygdsgård stängd tills vidare

Jamtli öppna förskola på Ströms hembygdsgård kommer inte att ha öppet som vanligt i sommar. För att skydda besökarna har kommunen beslutat att hålla verksamheten stängd tills vidare.

Jamtli öppna förskola i storstugan på Ströms hembygdsgård är ett mycket populärt utflyktsmål. Under sommarmånaderna har verksamheten haft runt 100 besökare per dag, både ortsbor och turister. Öppna förskolan riktar sig till barn mellan 0 och 6 år men alla åldrar är välkomna då konceptet går ut på att mötas över generationerna och leka sig till kulturhistoriska upplevelser.

Skydda besökarna

På grund av den allmänna smittspridningen av covid-19, och Folkhälsomyndighetens rekommendationer om fysisk distansering, har kommunen beslutat att inte öppna verksamheten som vanligt i år utan håller stängt tills vidare. Det blir inte heller någon invigning som det brukar den 6 juni.


Beroende på hur pandemin utvecklas får vi ta ny ställning till när verksamheten kan öppna. Håll utkik efter information.

Ett samarbetsprojekt

Strömsunds kommun finansierar och driver Jamtli öppna förskola i Strömsund i samarbete med Jamtli öppna förskola och Ströms hembygdsförening. Jobbcenter har tillverkat alla leksaker och lekmiljöer.

Mer information om Jamtli öppna förskola


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 20 maj 2020