Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Kvinna i fönster, samt Centrum mot Våld

Viktig information • Publicerat: | Coronaarkiv (historisk nyhet)

Stöd och hjälp vid våld och utsatthet i nära relationer

Just nu finns risk för att våld och utsatthet i nära relationer ökar, eftersom många barn och vuxna tvingas vara hemma mer än vanligt. Behöver du hjälp eller stöd kan du vända dig till Centrum mot våld eller till socialtjänsten.

Om du är utsatt för hot och våld av någon person som du lever med eller av en annan person som står dig nära, kan du få stöd och hjälp av kommunens socialtjänst eller Centrum mot våld i Jämtlands län. De arbetar på olika sätt mot våld i nära relationer, även den som utövar eller har utövat våld kan få behandling.

Nu måste vi se barnen

På grund av coronaviruset tvingas många barn och vuxna vara hemma mer än vanligt. Som vän eller anhörig är det just nu extra viktigt att visa att vi bryr oss.

Du kan hjälpa till!

Om du som vuxen är orolig för att barn utsätts för våld, försummelse, eller på annat sätt far illa finns det olika sätt att hjälpa till på. Läs mer på vår sida med samlad information om våld och utsatthet i nära relationer.

Till kommunens samlade information för mer råd och stöd


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Stödtelefon 0200-120 145

 

Samtalen till Centrum mot våld är gratis och syns inte på telefonräkningen.

 

Du kan själv ringa direkt för att boka tid för besök eller telefonrådgivning.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: