På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Tre personer i orange nattvandrings-västar.

I annorlunda tider, kommer nya idéer och lösningar. Vid fyra tillfällen ska personalen på Allaktivitetshuset Saga nattvandra för att träffa ungdomar och bidra till trygghet.

Viktig information • Publicerat: kl. 16.38.50, 13 maj 2020

Personalen på Allaktivitetshuset ställer om – börjar nattvandra för att skapa trygghet

När Allaktivitetshuset Saga inte kan ha öppet för aktiviteter, ställer medarbetarna om och börjar nattvandra för att bidra till trygghet bland ungdomarna.

För att minska och fördröja smittspridningen är alla kommunala lokaler stängda för allmänheten sedan mitten av mars. Det betyder bland annat att inga ungdomar kan besöka Allaktivitetshuset Saga i Strömsund. Där pågår det annars aktiviteter flera kvällar i veckan.

Ett nytt initiativ

För att ändå finnas där för ungdomarna, och bidra till trygghet i en annorlunda och kanske skrämmande tid, ställer nu personalen om. Under fyra kvällar vecka 20 och 21 kommer medarbetarna att nattvandra i Strömsund.

– Vi saknar våra ungdomar, och det kändes som en fin grej att göra när vi inte kan ta emot dem hos oss på Allaktivitetshuset. På det här sättet kanske vi får träffa några av dem och så får vi möjlighet att bidra till tryggheten i samhället. Det känns värdefullt, säger Magdalena Sannemo, ungdoms- och fritidskonsulent.

Vandrar vid fyra tillfällen

Personalen på Allaktivitetshuset kommer att synas väl i de orange västarna och nattvandrar torsdag 14 maj, fredag 15 maj samt måndag 18 maj och onsdag 20 maj.Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

BLommor

Krisberedskaps-veckan 2020

Just nu pågår årets krisberedskapsvecka. Under den vill vi hylla fina initiativ på temat ”När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst”.

Läs mer om årets krisberedskapsvecka

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 14 maj 2020