På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Kommunen erbjuder bland annat feriepraktikjobb inom lokalvården, men på grund av covid-19 blir det i år inga platser inom vård och omsorg.

Viktig information • Publicerat: kl. 07.56.25, 14 maj 2020

Matchning pågår för sommarens feriepraktikjobb – inga platser inom vård och omsorg i år

Strömsunds kommun erbjuder inga feriepraktikjobb inom vård och omsorg i sommar. Detta med anledning av corona-pandemin.
– Jag är väldigt glad över att vi ändå kan erbjuda feriepraktik inom andra verksamheter, säger socialnämndens ordförande Karin Näsmark, (S).

Socialnämnden har beslutat att på grund av covid-19 inte erbjuda några feriepraktikjobb inom vård och omsorg i sommar. Det innebär att kommunens totala antal feriepraktikjobb i år är något färre än tidigare år.


– Vårt beslut om feriepraktiken i sommar hör ihop med den osäkra utvecklingen av pandemin. De ungdomar vi erbjuder feriepraktik är minderåriga och får inte jobba i verksamheter där smittspridning pågår. Så det är för att värna deras säkerhet som vi tog beslutet, säger socialnämndens ordförande Karin Näsmark, (S).


De som sökt feriepraktik inom vård och omsorg har fått besked om att kommunen inte erbjuder några sådana platser i sommar.

Jobb inom övrig kommunal verksamhet

I övriga kommunala verksamheter finns det 72 feriepraktikplatser på 19 olika arbetsställen i kommunen, exempelvis inom förskola, kost och lokalvård.

– Jag är väldigt glad över att vi ändå kan erbjuda feriepraktik inom andra verksamheter. Det är många som söker och för ungdomarnas skull känns det viktigt då det ger möjlighet att få prova på ett arbete och skaffa sig erfarenhet inför framtiden, säger Karin Näsmark.

Matchning pågår

Matchningen mellan alla som sökt och de platser som finns pågår nu för fullt. Kommunen tar personlig kontakt med alla som har sökt. Senast den 8 juni ska alla platser vara fördelade och de ungdomar som fått jobb vet vilket arbetsställe det blir.Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Feriepraktikplatser i Strömsunds kommun

Alla som går i 1:an och 2:an på gymnasiet och är skrivna i Strömsunds kommun kan söka feriepraktik. Den som går i årskurs 8 och 9 på grundskolan kan också söka men blir bara erbjuden feriepraktik om det finns plats. De äldre grupp­erna är prioriterade. I år sökte totalt 162 ungdomar feriepraktikplats.

Till sidan om kommunens feriepraktikplatser

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 14 maj 2020