På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Strömsundshjärtat

UPPTÄCK STRÖMSUND

Rörelseglädje i naturen

Starttid: 1 maj, 00.00. Sluttid: 31 augusti 2020, kl. 00.00.

Backe

Under sommaren 2020 anordnas fem olika rörelseaktiviteter i Backe: Smiley-jakt, Rundtur: tre olika sträckor, Tre toppar, Ut i naturen: Flottarstigen och Rörelserundan: Stenhammaren och elljusspåret. Gemensamt för alla är att du är utomhus. På tre av dem tävlar du om priser.

Smiley-jakt

Tävling Smileyjakten går ut på att du ska hitta tio smileys som är utspridda både centralt och utanför Backe – när du vill, hur många du vill och på vilket rörelsesätt du vill! Välj mellan att gå, springa, cykla eller rulla på annat sätt för att hitta smiles som du ska rita av.


Smileyjakten pågår under maj, juni, juli och augusti och en ny runda startar varje varje månad. Du kan välja mellan den långa eller korta Smiley-jakten.


Startkort och karta finns att hämta på Paus@ i Backe.

Du kan använda samma startkort alla månader och lämna sedan in det senast 31 augusti för att vara med på utlottning av priser.


Aktiviteten är gratis, för alla åldrar och ett samarbete med Sockertoppen IF.

Vid frågor och funderingar kontakta: Ida Sundin 072-584 67 32

Rundturer: tre olika sträckor

Tävling Under maj, juni, juli och augusti har vi tre rundturer som du kan gå, springa, cykla eller rulla på annat sätt – när du vill!

  • Backsjön runt
  • Järnvägsövergången runt
  • Vägporten runt

Vid respektive sträcka finns det en brevlåda där du är välkommen att lämna ditt namn och mobilnummer för att vara med i utlottning av priser varje månad. Aktiviteten är för alla åldrar.

Tre toppar

Tävling Besök under juni, juli och augusti någon av de tre topparna – korta, långa som höga – eller alla tre så många gånger du vill! En karta finns uppsatt vid Paus@ i Backe. De tre topparna är:

  • Gröna Ögat
  • Kläpp
  • Landsomberget

Vid varje topp finns en brevlåda där du kan lämna namn och mobilnummer för att vara med i utlottning av priser varje månad. Aktiviteten är för alla åldrar.

Ut i naturen: Flottarstigen

Utmaning Flottarstigen (2,5 km) är en av Backe vandringseldorados pärlor, en lättframkomlig stig med vacker utsikt över älven. Stigen går uppströms uppe på älvbrinken, genom mestadels lövskog bestående av asp, björk och en del al. Det finns ett antal sittplatser för längs vägen.


Här kan du njuta av en dagstur med olika utmaningar som finns på skyltar. Skyltarna kommer från Friluftsfrämjandet och är uppsatta av Backe IF.


Aktiviteten är för alla åldrar och pågår under juni, juli och augusti.

Rörelserundan: Stenhammaren och elljusspåret

Utmaning Ta med en eller flera kompisar – eller varför inte hela familjen – längs asfaltsstigen runt Stenhammaren eller terrängen runt elljusspåret (varför inte båda) och testa olika rörelser för hela kroppen. Det finns olika skyltar på respektive plats.


Rörelseskyltarna har vi fått från Mälarögymnasterna som generöst delar med sig av sin verksamhet.


Aktiviteten är för alla åldrar och pågår under juni, juli och augusti.


God tur i såväl solsken som i ur och skur!

Övrig information

Kontaktinformation arrangör

Backe IF, Ida Sundin, 072-584 67 32

 

Prisinformation

Gratis.


Information om tillgänglighet

Ingen uppgift.

Spring, promenera, cykla eller rulla – du väljer själv.

Arrangören har meddelat att de har gjort riskreducerande åtgärder enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Läs Folkhälsomyndighetens rekommendationerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Två personer håller en armlängd mot varandra.

Som besökare uppmanas du att hålla en armlängds avstånd och stanna hemma om du är det minsta sjuk.

Kontakta oss

Senast ändrad/granskad: 29 maj 2020