Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Världskarta med röda virusar.

Viktig information • Publicerat: | Coronaarkiv (historisk nyhet)

Vårdtagare inom äldreomsorgen avliden till följd av covid-19

Under veckan har en vårdtagare avlidit till följd av covid-19. Personen avled på sjukhus.

Det handlar om en vårdtagare som bodde på ett särskilt boende i kommunen, men som vid dödsfallet vårdades på sjukhus. Strömsunds kommun kommer med hänsyn till personens integritet och gällande sekretesslagstiftning inte att lämna ytterligare uppgifter.

– Det är oerhört tråkigt. Våra varmaste tankar går till de anhöriga, säger Gudrun Öjbrandt, chef för vård- och socialförvaltningen.

Följer rutiner och riktlinjer

Vid smitta i verksamheten arbetar Strömsunds kommun i nära samverkan med smittskyddet på Region Jämtland Härjedalen för att förhindra smittspridning och skydda övriga vårdtagare och medarbetare. Vi följer de rutiner som finns i egen verksamhet och de riktlinjer Region Jämtland Härjedalen tagit fram. Det är smittskyddet som ansvarar för smittspårning.

Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: