Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Världskarta med röda virusar.

Viktig information • Publicerat:

Vårdtagare inom äldreomsorgen avliden till följd av covid-19

Under veckan har en vårdtagare avlidit till följd av covid-19. Personen avled på sjukhus.

Det handlar om en vårdtagare som bodde på ett särskilt boende i kommunen, men som vid dödsfallet vårdades på sjukhus. Strömsunds kommun kommer med hänsyn till personens integritet och gällande sekretesslagstiftning inte att lämna ytterligare uppgifter.

– Det är oerhört tråkigt. Våra varmaste tankar går till de anhöriga, säger Gudrun Öjbrandt, chef för vård- och socialförvaltningen.

Följer rutiner och riktlinjer

Vid smitta i verksamheten arbetar Strömsunds kommun i nära samverkan med smittskyddet på Region Jämtland Härjedalen för att förhindra smittspridning och skydda övriga vårdtagare och medarbetare. Vi följer de rutiner som finns i egen verksamhet och de riktlinjer Region Jämtland Härjedalen tagit fram. Det är smittskyddet som ansvarar för smittspårning.

Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: