Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst

Mellan 11 och 17 maj pågår årets Krisberedskapsvecka, informationskampanjen som ska öka din medvetenhet och beredskap inför såväl små som stora kriser. I år har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap helt anpassat temat utifrån corona-pandemin: ”När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst”. Vi kommer under veckan att hylla fina initiativ i vår egen kommun.

Människors egen beredskap är grunden i Krisberedskapsveckan. Budskapet som gäller är att vi alla efter förmåga behöver vara förberedda om något händer. Mitt under pågående corona-pandemi sätts vår beredskap på prov på ett helt nytt sätt.

Vi hjälps åt i det svåra

Mitt i allt det svåra hjälper vi varandra och bidrar till att Sverige tar sig igenom krisen. Varje dag tas fina initiativ av privatpersoner, organisationer och företag. De förtjänar att lyftas fram. Därför har årets Krisberedskapsvecka, som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MBS) ligger bakom, temat ”När det behövs som mest, hjälps vi åt som bäst”.

Vilket initiativ vill du hylla?

I hanteringen av pandemin tar väldigt många människor ett stort eget ansvar. De behöver bli sedda, stärkta och bekräftade. Varje dag klockan 15.00 under Krisberedskapsveckan kommer olika artister att hylla ett initiativ live på instagram. Alla som vill kan också skicka in en personlig hyllning till någon som bidrar till krishanteringen. Vem vill du hylla?

Följ hyllningarna på Instagram

För att se alla hyllningar och artisterna som uppträder, gå in på instagramkontot @dinsakerhet. För att göra det behöver du ladda ned Instagram som app i din smarta telefon.

Vi lyfter initiativ i Strömsunds kommun

Under veckan kommer även vi att lyfta fina initiativ i vår egen kommun, håll utkik i våra kanaler.

Se över din krislåda!

Se gärna över din egen krislåda, men kom ihåg att inte bunkra oändligt med varor. Fyll istället krislådan med det som behövs för eget bruk i hushållet.

Checklista för din krislådaPDF

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

  • Ingen giltig användare vald.

Senast ändrad/granskad: