På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Studentsångens text på ett vackert papper.

Hjalmar Strömerskolan ställer om firandet av bland annat studentdagen med anledning av corona-viruset.

Viktig information • Publicerat: kl. 08.56.14, 5 maj 2020

Information om studentfirande och skolavslutning vid Hjalmar Strömerskolan

Hjalmar Strömerskolans studentfirande sker i år på ett lite annorlunda sätt. Istället för att ställa in, ställer skolan om och studenterna kommer att kunna fira sin studentdag den 11 juni. Skolavslutningen för eleverna i årskurs ett och två genomförs inte i juni, eleverna välkomnas istället med extra festligheter i samband med höstens skolstart.

För avgångseleverna på Hjalmar Strömerskolan ser årets studentfirande annorlunda ut för att minska och fördröja risken för smittspridning. Istället för att ställa in helt, har skolan valt att anpassa firandet i samband med skolavslutningen.

Annorlunda skolavslutning

  • För årets studenter sker den traditionsenliga mösspåtagningen 19 maj i mindre grupper på skolan.
  • Studentdagen, 11 juni, genomförs men i mindre grupper.
  • Skolavslutningen för årskurs ett och två genomförs inte i juni, skolan arrangerar istället festligheter vid skolstarten i augusti.

Detta för att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd om social distans och undvika folksamlingar med fler än 50 personer.

”Alla måste hjälpas åt”

– Vi vill hitta ett alternativt sätt att fira studenten utifrån riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten. Ingen av oss ville att det skulle bli så här och vi förstår att många känner sig ledsna över att en efterlängtad skolavslutning inte blir som man hade tänkt sig. Men vi tror också att det finns en förståelse för att vi alla måste hjälpas åt i denna allvarliga situation, säger rektorn Heidi Sundelin.


Mer information om mösspåtagning och student kommer inom kort på Hjalmar Strömerskolans webb.

Till Hjalmar Strömerskolans webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 11 maj 2020