Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Publicerad:

Att sätta gränser och prata med sin tonåring om alkohol

Det finns många funderingar som lätt kan uppstå när ditt barn blir tonåring. Hur tänker ungdomar själva om drickande? Och varför är det farligare att dricka alkohol i tonåren än som vuxen? I Tonårsparlören finns många värdefulla tips om hur du kan prata med din tonåring om alkohol.

I samband med valborg, och andra högtider, måste vi vuxna tänka extra på att sätta gränser kring alkohol. Det kan vara svårt att vara förälder till en tonåring, speciellt om man utsätts för ”tjat” och påtryckningar om att köpa ut alkohol. Som förälder är det viktigt att ta ansvar, vara tydlig med sina förväntningar och stå upp för sådant man tycker är viktigt.

Var tydlig

Som tonåring befinner man sig i gränslandet mellan att vara barn och vuxen och det är mycket nytt att ta ställning till, även när det gäller alkohol. Ju tydligare du som förälder visar vad du förväntar dig desto enklare är det för din tonåring att själv ta ställning eller göra som du bestämt.

Värdefulla tips i Tonårsparlören

I Tonårsparlören finns fakta och tips som gör det lite lättare att prata om alkohol med din tonåring. Som tonårsförälder kan du alltid göra skillnad. Trevlig valborg – ta hand om varandra!

 

Läs Tonårsparlören på IQ:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tips till tonårsföräldrar på Tänk om:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: