Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Majbrasa

Viktig information • Publicerat: kl. 11.46.58, 29 april 2020

Välkomna våren på valborg – men håll fortsatt avstånd

Vi måste fira valborg, och alla andra högtider i vår och sommar, på ett annorlunda sätt i år. Tillsammans måste vi hjälpas åt att bromsa spridningen av covid-19. Undvik stora fester och att bilda folksamlingar, tänk på att hålla avstånd till andra människor även utomhus.

Risken för smittspridning av covid-19 är fortsatt mycket hög. Därför kan vi i år inte fira vårens och sommarens alla högtider på samma sätt som vi kanske brukar. Förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer gäller fortfarande. Resor över landet, trängsel och folksamlingar ska undvikas och alla behöver se till att hålla avstånd, även utomhus. Vi ska även avstå större privata bjudningar, även om de hålls hemma eller i en trädgård.


Du som är förkyld, även med lindriga symtom, ska helt avstå sociala kontakter. Personer i riskgrupper, inklusive personer över 70 år, bör undvika alla sociala tillställningar oavsett storlek.

Om du vill arrangera en majbrasa

I den allvarliga situation vi befinner oss är det viktigt att du som planerar att arrangera ett valborgsmässofirande funderar på om det verkligen är lämpligt. Om du tror att du kan ha svårt att följa reglerna om maximalt 50 personer bör du avstå från att arrangera majbrasan i år.

Folkhälsomyndighetens information inför valborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 11 maj 2020