Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Person med surfplatta.

Corona-pandemin innebär begränsningar och förändringar i alla människors vardag. Strömsunds kommun satsar nu på fler surfplattor inom vissa verksamheter för att öka möjligheterna till sociala kontakter.

Viktig information • Publicerat: | Coronaarkiv (historisk nyhet)

Fler surfplattor till äldreboenden och bostäder för funktionsnedsatta

För att öka möjligheten till sociala kontakter i den annorlunda tid som nu råder, kompletterar kommunen med fler surfplattor på alla äldreboenden. Även bostäder för funktionsnedsatta i Strömsunds kommun får surfplattor.

Corona-pandemin innebär begränsningar och förändringar i alla människors vardag. Det vanliga sättet att umgås är ofta att träffas vilket är svårare nu med de restriktioner och besöksförbud som råder.

Ökade möjligheter

För att underlätta och ge stöd har nu alla äldreboenden, och inom kort alla bostäder för funktionsnedsatta, fått fler surfplattor än man tidigare haft tillgång till.

Fysisk distansering – men inte social

Gudrun Öjbrandt, chef för vård- och socialförvaltningen, betonar att det i den annorlunda tid som nu råder är värdefullt att verksamheterna får verktyg som skapar utökade möjligheter till sociala kontakter.


– Just nu känns det extra viktigt att personalen kan ge stöd på flera olika sätt så att man kan hålla kontakt med nära och kära när man nu inte kan träffas fysiskt. Vi hoppas att även anhöriga ska kunna uppleva mer trygghet och närhet på det här sättet, säger hon.

Mer givande vardag

Karin Näsmark, (S), ordförande i socialnämnden säger att satsningen på surfplattor på flera sätt kan bidra till en mer givande vardag.


– Det ger ökade möjligheter att umgås med anhöriga och vänner på distans, att söka information eller kanske titta på foton och lyssna på musik. Vår målsättning är att äldre och funktionsnedsatta personer inom våra verksamheter ska få möjlighet till ett meningsfullt innehåll utifrån sina egna behov och önskemål, säger hon.

 

Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Person i rullstol med surfplatta.

En av de boende på Tåsjögården som fått nytta och glädje av de nya surfplattorna.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: