På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Barn målar

Kommunen förbereder sig nu om det eventuellt kommer ett beslut om att stänga förskolor och fritidshem. Därför behöver du se över ditt behov av barnomsorg.

Viktig information • Publicerat: kl. 10.40.50, 23 april 2020

Behov av barnomsorg för dig med samhällsviktigt arbete

Du som är vårdnadshavare till barn som går på förskola eller fritidshem i Strömsunds kommun behöver nu fråga din arbetsgivare om du jobbar med samhällsviktig verksamhet. Om du gör det har du vid eventuell stängning rätt till barnomsorg och ska anmäla ditt behov av plats till oss.

Det finns i dag inget beslut om att stänga förskolor och fritidshem men vi behöver förbereda oss om ett sådant beslut kommer med kort varsel. För att kunna planera behöver vi nu veta om du som vårdnadshavare arbetar inom samhällsviktig verksamhet och därför behöver fortsatt barnomsorg vid en eventuell stängning. Det gäller även den som inte har kommunal barnomsorg idag.

Läs mer och anmäl ditt behov senast 4 maj

Läs mer om vilka som har rätt till barnomsorg och hur du anmäler ditt behov om du arbetar inom samhällsviktig verksamhet.

Till sidan Behov av barnomsorg för dig med samhällsviktigt arbete


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Du kan följa kommunens information om coronapandemin på www.stromsund.se/corona

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 11 maj 2020