På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Viktig information • Publicerat: kl. 13.35.15, 21 april 2020

Rekommendationer och riktlinjer inför Ramadan

Inför Ramadan som inleds i slutet av april har Myndigheten för stöd till trossamfund, i samverkan med de sju islamiska trossamfunden inom Islamiska samarbetsrådet, tagit fram rekommendationer och riktlinjer med anledning av covid-19.

I år infaller Ramadan, den muslimska fastemånaden, i slutet av april och avslutas sista veckan i maj. Exakta datum skiljer sig dock åt mellan olika muslimska grupperingar vilket innebär att fastemånaden inleds 24 eller 25 april. Fastan avslutas med högtiden id al-fitr (kallas också bayram) som firas under tre dagar med start 24 eller 25 maj.

Riktlinjer och informationsfilmer

  • Myndigheten för stöd till trossamfund har tagit fram riktlinjer med anledning av covid-19 i samverkan med de sju islamiska trossamfunden inom Islamiska samarbetsrådet.
  • Myndigheten för stöd till trossamfund och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har tagit fram informationsfilmer där företrädare för olika trossamfund informerar om covid-19, coronavirus.


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 3 juni 2020