Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Viktig information • Publicerat: kl. 13.35.15, 21 april 2020

Rekommendationer och riktlinjer inför Ramadan

Inför Ramadan som inleds i slutet av april har Myndigheten för stöd till trossamfund, i samverkan med de sju islamiska trossamfunden inom Islamiska samarbetsrådet, tagit fram rekommendationer och riktlinjer med anledning av covid-19.

I år infaller Ramadan, den muslimska fastemånaden, i slutet av april och avslutas sista veckan i maj. Exakta datum skiljer sig dock åt mellan olika muslimska grupperingar vilket innebär att fastemånaden inleds 24 eller 25 april. Fastan avslutas med högtiden id al-fitr (kallas också bayram) som firas under tre dagar med start 24 eller 25 maj.

Riktlinjer och informationsfilmer

  • Myndigheten för stöd till trossamfund har tagit fram riktlinjer med anledning av covid-19 i samverkan med de sju islamiska trossamfunden inom Islamiska samarbetsrådet.
  • Myndigheten för stöd till trossamfund och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har tagit fram informationsfilmer där företrädare för olika trossamfund informerar om covid-19, coronavirus.


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 3 juni 2020