Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Viktig information • Publicerat: kl. 16.01.20, 20 april 2020

Ändringar i kommunfullmäktiges sammanträden 22 april och 9 juni

Onsdag 22 april sammanträder kommunfullmäktige. Med anledning av covid-19 sker mötet med färre ledamöter än vanligt och endast prioriterade ärenden tas upp. Allmänhetens frågestund utgår.

Gruppledarna för samtliga partier i kommunfullmäktige har gemensamt beslutat om åtgärder för att minska och fördröja smittspridning i samband med sammanträdena.

Förändringar inför möten

Det innebär att kommunfullmäktiges sammanträden 22 april och 9 juni kommer att genomföras med 19 ledamöter istället för ordinarie 35. Mandatfördelningen är framtagen i överenskommelse mellan samtliga partier och bygger på ett kvittningssystem i kommunallagen, (2017:725).

Ny, tillfällig mandatfördelning

  • Socialdemokraterna: 9
  • Vänsterpartiet: 1
  • Centern: 4
  • Moderaterna: 2
  • Sverigedemokraterna: 2
  • Rättvis demokrati: 1

Kortare sammanträdestid, allmänhetens frågestund utgår

Partierna har även gemensamt beslutat att förkorta sammanträdestiden genom att endast ta upp prioriterade ärenden. Allmänhetens frågestund utgår.

Hur blir det med kommande sammanträden?

Hur sammanträdena 16 september, 11 november samt 9 december ska ske tar kommunfullmäktiges presidium beslut om i augusti.

Kallelse till kommunfullmäkte onsdag 22 april


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 11 maj 2020