Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Viktig information • Publicerat: kl. 18.02.31, 16 april 2020

Förskolorna öppnar upp för 15-timmarsbarn igen

Från och med måndag 20 april är 15-timmarsbarnen välkomna till förskolan igen. Det har barn-, kultur- och utbildningsnämnden beslutat.

Den 16 mars beslutade kommunen att de så kallade 15-timmarsbarnen i förskolan skulle vara hemma för att minska antalet barn och därmed belastningen inom förskolan. Barngruppen kallas så för att de har rätt till just 15 timmars förskola i veckan från och med ett års ålder om deras vårdnadshavare är arbetslös eller föräldraledig med ett annat barn.


Vi vädjade också till alla vårdnadshavare som arbetade hemifrån att om möjligt ha sina barn hemma. Detta eftersom en stor del av personalen var borta på grund av bland annat sjukskrivningar.

Välkomna från 20 april

Folkhälsomyndigheten har gjort bedömningen att skolor och förskolor ska ta emot barn om de bara är friska. En av anledningarna är för att personal inom samhällsviktiga funktioner ska kunna sköta sina arbeten och till exempel vårda sjuka patienter. Eftersom personalläget inom de kommunala förskolorna i Strömsunds kommun nu ser bättre ut, med färre sjukskrivningar bland personalen, har barn-, kultur- och utbildningsnämnden beslutat att från och med måndag 20 april upphäva tidigare beslut. 


– Det känns glädjande. Det är viktigt för barnens utveckling att få delta i förskolans verksamhet tillsammans med andra barn, säger Lars Thorin, chef för barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen.


Kommunen följer löpande utvecklingen med anledning av covid-19.


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 11 maj 2020