Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Viktig information • Publicerat: kl. 12.19.57, 8 april 2020

Res inte – stanna hemma!

Tänk över om din resa verkligen är nödvändig. Detta med anledning av spridningen av coronaviruset och Folkhälsomyndighetens allmänna råd. Du som är sjuk ska inte resa alls.

Kanske planerar du att besöka ditt fritidshus i vår kommun? Eller resa hem över påsk för att hälsa på släkt och vänner?

Folkhälsomyndigheten har gått ut med generella råd till allmänheten att tänka igenom sina kommande resor inom Sverige en extra gång och fundera på om resorna verkligen är nödvändiga att genomföra. Råden från Folkhälsomyndigheten syftar till att dämpa spridningstakten av coronaviruset covid-19 i Sverige samt att inte överbelasta hälso- och sjukvården på mindre orter.

Du kan inte räkna med samma vård

Region Jämtland Härjedalen har gått ut med information om att du som turist inte kan räkna med samma vårdutbud som vanligt. Vården i regionen är högt belastad och ansträngd även en normal påsk. Den pågående pandemin gör att trycket har mångdubblats. De resurser från andra regioner och från Norge som normalt finns tillgängliga för avlastning i krissammanhang kan vi inte räkna med, då även de är hårt belastade. Tänk på att du kan insjukna under en resa och då måste kunna ta dig hem på ett säkert sätt.

Samhällssmitta i hela länet

Det är viktigt att komma ihåg att det pågår allmän smittspridning i Jämtlands län. Du som har hållit dig isolerad på din hemort bör reflektera över om det är värt att bryta isoleringen och riskera att smittas under din resa.

Region Jämtland Härjedalens information om fjällturism under påskenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tillsammans kan vi dämpa smittspridningen

Alla har ett personligt ansvar att hjälpa till att dämpa och fördröja spridningstakten av covid-19 i Sverige, och alla behöver värna om vårdens resurser. Följ Folkhälsomyndighetens allmänna råd om att inte resa om det inte är absolut nödvändigt!

Folkhälsomyndighetens information om resor inom Sverigelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om du känner dig orolig på grund av coronavirusetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 11 maj 2020