På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Viktig information • Publicerat: kl. 11.35.50, 8 april 2020

Bokbilen går som vanligt igen – och nu erbjuder biblioteken bokpåsar för avhämtning

Från och med måndag 6 april kör bokbilen som vanligt igen enligt ordinarie turlista. Från och med 14 april går det även att förbeställa och hämta bokpåsar utanför kommunens biblioteksentréer.

Kommunala lokaler, inklusive biblioteken, har varit stängda för allmänheten sedan 16 mars. Inte heller bokbilen har kört sina turer.

Bokbilen kör som vanligt från 6 april

Från och med måndag 6 april kör bokbilen enligt ordinarie turlista igen, den besöker dock inte äldreboenden av hänsyn till de boende. Det innebär att det går att förbeställa böcker, ljudböcker, talböcker, tidskrifter och DVD-filmer och få dem utkörda. Beställningen sker via Mina sidor på webben eller genom att ringa till biblioteket.

Kontaktuppgifter till kommunens bibliotek

Turlista och mer information om bokbilen

Bokpåsar för avhämtning från 14 april

Som ett komplement till bokbilen, finns från och med 14 april möjlighet att förbeställa och hämta bokpåsar utanför de kommunala biblioteksentréerna. Den som inte har möjlighet att hämta sin bokpåse kan kontakta sitt bibliotek.

Tider för hämtning av bokpåsar

  • Backe , Gäddede och Hammerdal: Onsdagar klockan 14.00–15.00. Du som är låntagare i Backe kontakta Centralbiblioteket, Strömsund.
  • Strömsund: Tisdagar och torsdagar klockan 14.00–16.00.

– Eftersom vi inte vet hur länge pandemin håller i sig vill vi erbjuda nya möjligheter. Det kan bidra till att hålla ohälsa borta då läsning kan vara ett sätt att känna sig bättre i dessa oroliga tider. Vi hoppas att det här ska vara uppskattat av våra låntagare, säger Eva Thelin, bibliotekarie på Centralbiblioteket i Strömsund.

 

Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 11 maj 2020