Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Viktig information • Publicerat: | Coronaarkiv (historisk nyhet)

Kommunen erbjuder uppläsning av information om covid-19

För att nå ut med information till den målgrupp som inte har möjlighet att ta del av digitala kommunikationskanaler, erbjuder kommunen nu möjlighet att få information uppläst. Tjänsten lanseras måndag 6 april, numret är 0670-164 00.

Strömsunds kommun arbetar på flera sätt med att nå ut med information om hur kommunen hanterar utbrottet av coronaviruset covid-19 och hur det påverkar verksamheterna.

Ring och få information uppläst

För att nå ut till den målgrupp som inte har möjlighet att ta del av digitala kommunikationskanaler, exempelvis webbplatser och Facebooksidor, erbjuder nu kommunen möjlighet att få den digitala informationen uppläst. Tjänsten lanseras måndag 6 april.

Hur fungerar uppläsningen?

Den som behöver få kommunens digitala information om covid-19 uppläst ringer 0670-164 00. Numret är bemannat vardagar klockan 9.00–16.00 med lunchstängt 12.00–13.00. Information om covid-19 går att få uppläst från följande webbplatser: Strömsunds kommun, Jämtlandsvärme AB och Strömsunds hyresbostäder.

– I dessa tider då vi har mycket betydelsefull information att nå ut med är det viktigt att alla medborgare kan ta till sig våra budskap. Därför är den här uppläsningsmöjligheten ytterst angelägen, säger kommundirektören Anneli Svensson och passar samtidigt på att vädja till alla medmänniskor i kommunen:


– Känner du någon som har svårt att ta till sig digital information, erbjud gärna din hjälp. Vi har alla ett viktigt uppdrag att hindra och fördröja smittspridning, och din insats kan göra skillnad.

Andra kommunikationsinsatser

Annat kommunen gjort, eller planerar att göra, för att nå målgruppen är brevutskick, affischer och informationsblad på äldreboenden.

 

Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: