Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Viktig information • Publicerat: kl. 08.16.47, 20 mars 2020

Kommunens insatser för att skydda äldre personer

Verksamheterna arbetar nu intensivt för att skydda de personer som tillhör riskgrupperna för att smittas coronaviruset. Det medför olika begränsningar och åtgärder som skiljer sig från det vanliga arbetssättet i verksamheten. Vi försöker på olika sätt att också minska de äldres sociala kontakter genom våra insatser.

Några av de saker som genomförts och planerats:

  • Restriktioner för besök till personer i äldreboenden, undantag kan göras för besök till personer som är i livets slutskede.
  • Affisch om restriktioner och varför de görs finns vid varje entré.
  • Den som behöver få kontakt med personal får ringa telefonnummer som finns på affischen.
  • Besök av personal som sköter fastighet, service och liknande sker också restriktivt efter bedömning av berörd chef i äldreomsorgen.
  • Entrédörrar till äldreboenden kommer från och med 20 mars att hållas låsta för att minska risken för oanmälda besök.
  • Hemtjänsten kontaktar vårdtagare för att planera om vissa insatser, till exempel kan viss tillsyn ibland ske via telefonsamtal.
  • De vårdtagare som vanligen har sällskap till affären för inköp från hemtjänsten kan få hjälp att ordna insatsen så de inte behöver följa med till affären.

Vi följer självklart de råd och instruktioner som Folkhälsomyndigheten och smittskydd inom Region Jämtland Härjedalen ger. Inom alla verksamheter ser vi också själva över våra egna rutiner för hygien, mot smittspridning samt planerar för att kunna upprätthålla verksamheten även om några av de äldre och personalen skulle bli sjuka.


Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Tänk efter – vi måste alla skydda de personer som tillhör riskgrupperna från att smittas av coronaviruset.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 11 maj 2020