På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Viktig information • Publicerat: kl. 16.14.27, 17 mars 2020

Vissa utbildningar på distans från och med 18 mars

Från och med onsdag 18 mars sker Hjalmar Strömerskolans gymnasieutbildningar, vuxenutbildningen och vindkraftsteknikerutbildningen inom Yrkeshögskolan på distans. Detta efter rekommendation från Folkhälsomyndigheten. Åtgärden syftar till att dämpa spridningstakten av covid-19.

Folkhälsomyndigheten har idag 17 mars rekommenderat Sveriges gymnasieskolor, kommunala vuxenutbildningar och yrkeshögskolor att gå över till fjärr- och distansundervisning. Det innebär att eleverna inte ska vara i skolan utan studera hemma från och med onsdag 18 mars. Åtgärden med distansundervisning syftar till att dämpa spridningstakten av covid-19.


Arbetsplatsförlagt lärande (APL) och Lärande i arbete (LIA) fortsätter tills vidare som planerat under förutsättning att arbetsplatserna inte ger andra instruktioner.

Förberedelser pågår

– Vi håller nu på att förbereda skolan och eleverna på distansundervisning. Övergången sker etappvis. Eleverna kommer att ha kontakt med sina lärare via digitala verktyg, säger Björn Amcoff förvaltningschef.

Det här gör Strömsunds kommun

Strömsunds kommun följer tillsammans med andra kommuner, Länsstyrelsen Jämtlands län och Region Jämtland Härjedalen händelseutvecklingen och deltar kontinuerligt i möten för samordning och förbereder verksamheterna att ta höjd för att läget snabbt kan förändras.

Dela endast bekräftad information

Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information.

 

Observera: Nyhetstexterna är aktuella när de publiceras men uppdateras inte.

Fakta

  • 113 13 – nationellt informationsnummer för stora olyckor och kriser. Ring för frågor som inte handlar om sjukdomssymtom. Ring endast 113 13 om du inte kan hitta informationen på nätet.
  • 1177 – Ring 1177 endast om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning. Använd inte detta nummer för allmänna frågor om coronaviruset eller om myndigheternas rekommendationer.

Alla kommunens artiklar om covid-19

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 11 maj 2020